A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Olyan menő 80-as évek fesztivál lesz májusban Dél-Kaliforniában, ami a 80-as években is nagyon menő lett volna

2023. január 23., 19:34

A Cruel World Festet eredetileg 2020-ra tervezték, aztán a koronavírus miatt előbb eltolták egy évvel, majd lemondták. Végül 2022-ban rendezték meg, és olyan jól sikerült, hogy idén jön a folytatás. A tavalyi line up is erős volt, de az idei talán még inkább az lesz.

A végül 2022-ben megrendezett fesztiválon részben az eredetileg meghirdetett zenekarok léptek fel, többek között a Bauhaus, a Blondie, a The Damned, a Devo és a The Psychedelic Furs. Még a büfének is 80-as évekre kacsintó neve volt (Tears for Beers), és a 80-as évek menő zenekarai mellett színpadra lépett pár mostani előadó is, de olyanok, akiknek kreatív lelki szemeik előtt is az az évtized lebeg.

Annyira jól sikerült a tavalyi fesztivál, hogy 2023 május 20-án visszatér, és a fellépők névsora hasonlóan lehengerlő, mint a tavalyi, vagy talán még jobb is. És olyan, hogy attól még a 80-as években is megnyaltuk volna mind a tíz ujjunkat. A jelen zenekarai közül a The Soft Moont, a Twin Tribest és a Boy Harshert érdemes kiemelni, de itt ők csak a kiegészítő elemek lesznek, a lényeget a régi arcok jelentik majd, idén ők: Siouxsie Sioux, aki idén tér vissza a színpadra, Iggy Pop, akinek most jelent meg egészen remek új nagylemeze, a nemrég újra összeállt és a Bauhaus zenészeiből álló Love And Rockets, a tavaly nyáron nálunk is fellépett Billy Idol, továbbá az ABC, Adam Ant, Gary Numan, az Echo & The Bunnymen, a The Human League, a Modern English, a Gang Of Four és a The Motels. Nagyon mennénk, egyébként meg Európába is jól menne egy ilyen fesztivál.

Varga Zsuzsa megénekelte a partykillerséget
jún. 13., 12:31