A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Omar Rodríguez-López: Corazones (album) + Running Away (videoklip) +FRISSÍTÉS: Blind Worms, Pious Swine

2016. augusztus 2., 9:46

A zeneszerző-producer-gitárvirtuóz Omar Rodríguez-López az elmúlt négy év projektjei (Bosnian Rainbows, Kimono Kult, Antemasque stb.) és kollaborációi (pl. a With Lions-tagokkal felvett Depeche Mode-feldolgozás) után idén anyazenekarával, az At The Drive-Innel turnézik és már a Mars Volta újraindítását is tervezi, de előbb még dalszerző-előadóként bővíti szólólemezeinek sorát: a Faith No More-énekes Mike Patton kiadójánál 2016 második felében 12 albumot jelentet meg, kéthetente egyet! A sorozatot nyitó Sworn Virgins után már a második lemez, a Corazones is megérkezett – egy klippel, melyben a képen látható Le Butcherettes-frontcsaj Teri Gender Bender mellett az ex-RHCP-gitáros John Frusciante és a Melvins-vezér Buzz Osborne is szerepel.

A Puerto Ricó-i születésű amerikai zenész 2008 és 2013 közt rögzített albumsorozatának másodikként megjelent darabja, a Corazones (azaz Szívek) címéhez illően érzelmes anyag lemez lett: Omar édesanyja ihlette és már az ő 2012-es halála után készült el. A dalok eredetileg egy filmhez íródtak (melyet végül nem forgattak le), és a rendező lecsupaszított egyszerűséget kért Omartól, aki a szövegeket gyermekdalokhoz és mondókákhoz hasonlítja. A kifejezetten fülbemászó végeredményt jól példázza a Runnnig Away csilingelő gitárpopja is, melyhez Violeta Felix forgatott videót.

omar-runningvid4

A klipben a virágokkal érkező szemüveges dalszerző-énekest kedves barátai verik meg: a legelső Mars Volta-basszusgitáros Eva Gardner, Tatiana Velazquez színésznő, a fotós Robin Laananen, a meglepően konszolidáltan kinéző John Frusciante, az egyedi hajkoronájú Buzz Osborne és persze Teri Gender Bender (aki a dalban, továbbá a lemez It Was Her, Arrest My Father, Some Sort of Justice és Five Different Pieces című számaiban is vokálozik).

omar-runningvid2a

a teljes Corazones album itt hallható:

az alábbi friss Bandcamp-lejátszón az augusztus 12-én megjelenő Blind Worms, Pious Swine albumhoz is láthatjuk a borítót és a számlistát – az egyik dal, a Vanishing Tide pedig már meg is hallható (a megjelenés napjától a teljes album végighallgatható lesz itt.) FRISSÍTÉS: augusztus 12-én aktiválták a teljes lejátszót, és kiderült, hogy a Lights című szám egy Ellie Goulding-feldolgozás!

.
az albumsorozat megjelenési dátumai és a lemezcímei:

július 15.
Sworn Virgins

július 29.
Corazones

augusztus 12.
Blind Worms Pious Swine

augusztus 26.
Arañas En La Sombra

szeptember 09.
Umbrella Mistress

szeptember 23.
El Bien Y Mal Nos Une

október 07.
Cell Phone Bikini

október 21.
Infinity Drips

november 04.
Weekly Mansions

november 18.
Zapopan

december 02.
Nom De Guerre Cabal

december 16.
Some Need It Lonely

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39