A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Omar Rodríguez-López – két új album és egy klip a mexikói Le Butcherettes-énekesnővel

2016. október 7., 20:49

A mexikói Le Butcherettes-frontcsaj Teri Gender Bendernek elég erős hete van: kedden debütált a Melvins-tagokkal és az At The Drive-In/The Mars Volta-gitáros Omar Rodríguez-Lópezzel alakított Crystal Fairy nevű szupergruppja élén, szerdán egy új Le Butcherettes-klipet mutatott be Omar rendezésében, ma pedig itt van kettejük közös új albuma is. Terike már a gitáros-producer idei 12 részes lemezsorozatának első hat albumán (Sworn Virgins, Corazones, Blind Worms Pious Swine, Arañas en La Sombra, Umbrella Mistress, El Bien y mal Nos Une) is közreműködött vokalistaként, de a most következő kettőn már ő a fő énekhang!

Az 1989-ben Teresa Suárezként született multiinstrumentalista művésznő az elmúlt öt évben Omar Rogríguez-López produceri segédletével készült Le Butcherettes-lemezei mellett a gitáros két együttesében, a Bosnian Rainbowsban és Kimono Kult projektben is frontleány lehetett, ahogy a mai napon megjelent Cell Phone Bikini albumon is saját maga által írt dalszövegeket énekelhet Omar psych-rockos zenéjére. Kettejükön kívül hallható a lemezen a Mars Volta utolsó felállásából Deantoni Parks dobos is (sőt pár számban, például a Truth Blinds Usban, mely 2008 táján instrumentális Mars Volta-demóként született, még az egykori zenekar basszusgitárosa, Juan Alderete is közreműködik).

butcherettes-terirock

A Faith No More-énekes Mike Patton vezette Ipecac kiadónál megjelenő 12 részes Omar Rodríguez-López-albumsorozat nyolcadik kiadványán, az október 21-re ígért Infinity Drips lemezen szintén Teri a szövegíró-énekesnő, de ez meglepő módon egy közel-keleti és indiai ihletésű anyag lesz. Az alábbi friss Bandcamp-lejátszón már megtekinthető az album borítója és a számlistája – az egyik dal, a Zuben el Genubi pedig már hallható is (a megjelenés napjától a teljes album végighallgatható lesz itt.).

.
Omar Rodríguez-López idei albumsorozatának megjelenési dátumai és a lemezcímei:

július 15.
Sworn Virgins

július 29.
Corazones

augusztus 12.
Blind Worms Pious Swine

augusztus 26.
Arañas En La Sombra

szeptember 09.
Umbrella Mistress

szeptember 23.
El Bien Y Mal Nos Une

október 07.
Cell Phone Bikini

október 21.
Infinity Drips

november 04.
Weekly Mansions

november 18.
Zapopan

december 02.
Nom De Guerre Cabal

december 16.
Some Need It Lonely

.
ráadásként itt az Omar által rendezett – és tegnapelőtt bemutatott – új Le Butcherettes-klip, a zenekar tavalyi A Raw Youth albumán szereplő My Mallely című dal videója, melyben Terit a mexikói Juarez romjai közt és New York forgatagában láthatjuk bolyongani:

butcherettes-live1

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59