A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Omlós fahéjas csigát reggelire

2014. december 16., 6:45

ízHUSZÁR omlós csigáját könnyebb elkészíteni, mint azt elsőre gondolnánk!

Az omlós fahéjas csiga receptjét itt tudod elmenteni

Spóroljuk meg a reggeli sorban állást a pékségben, készítsük el magunk a reggeli kakaós csigát! Nem kell miatta hajnalban kelni, hiszen másnapra is puha és omlós marad, sőt az elkészítése sem ördöngösség, csupán néhány egyszerű trükkre van szükségünk!

Íme, néhány tipp a recept mellé:

  • Lehetőség szerint kerüljük a margarint, és helyette válasszunk inkább márkázott vajat.
  • Amin a legtöbb ember elbukik a kelt tészta készítésénél, az az élesztő felfuttatása. Először is: mindig friss élesztővel dolgozzunk. A langyos tejet töltsük egy szélesebb szájú bögrébe vagy csészébe, majd tegyünk bele két kávéskanál cukrot. A friss élesztőt belemorzsoljuk, lehetőleg minél apróbb darabokra, innentől kezdve pedig nincs más dolgunk, mint várni.
  • Ne legyünk restek, és szitáljuk át a lisztet, mert így sokkal több levegő kerül bele, aminek következtében szebben megdagad majd a tészta.
  • A következő kényes pont a tészta kelesztése. A nagyi tippje: Tegyünk egy párnát az edény tetejére, csodásan megkel majd a tésztánk! És tényleg… Ebből az adagból kb. 12 darab csigánk lesz.

Tálalásnál megszórhatjuk porcukorral, vagy amerikai ízlés szerint készíthetünk kevés tejből és annál több porcukorból álló mázat is, és rálocsolhatjuk a csigák tetejére.

Az omlós fahéjas csiga receptjét itt tudod elmenteni

Címkék: ,