A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Oneohtrix Point Never feat. Iggy Pop: The Pure And The Damned +FRISSÍTÉS: videoklip Robert Pattinsonnal

2017. június 8., 18:31

Iggy Pop hangját az idei két kislemeze, a PINS-lányokkal közös Aggrophobe és a 70. születésnapjához időzített Asshole Blues mellett filmes projektekben hallhatjuk: a Sonic Youth-főnök Thurston Moore-ral közös I’ve Nothing But My Name riportfilm és a Queens Of The Stone Age-vezér Josh Homme által rendezett American Valhalla dokumentumfilm mellett ő volt a természetfilmes narrátor az Alt-J együttes In Cold Blood klipjében, ő jegyzi az Arany című kalandfilm Danger Mouse-zal közös Golden Globe-jelölt betétdalát (Gold) és ő adta az énekhangot a Good Time című krimi aláfestő zenéjéhez, melyért az amerikai elektronikus experimentalista producer Oneohtrix Point Never (született: Daniel Lopatin, 1982) a Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb filmzene díját nyerte.

A New York-i Safdie fivérek, Benny és Josh Safdie bankrablós filmje, a Robert Pattinson és Jennifer Jason Leigh szereplésével forgatott Good Time a fődíjért, az Arany Pálmáért versenyzett a májusi fesztiválon, de végül a Cannes Soundtrack Awardot kapta (melyet a korábbi években olyanok nyertek el, mint Jozef van Wissem és Jim Jarmusch zenekara a Halhatatlan szeretőkért vagy a Red Hot Chili Peppers-exdobos Cliff Martinez a Neon Démonért). Iggy Pop hangját már a film mozielőzetesében is hallhattuk Oneohtrix Point Never zenéje fölött, de most itt a teljes The Pure And The Damned című közös számuk is az augusztusban megjelenő filmzenelemezről.

FRISSÍTÉS: a dalhoz szeptember 5-én a Safdie fivérek rendezésében egy borzongató videoklip is érkezett, melyben a filmbeli figurájukat alakító Benny Safdie és Robert Pattinson mellett maga Iggy Pop csak CGI-testként van jelen!

a film mozielőzetese:

a filmzenealbum számlistája:

Oneohtrix Point Never: Good Time (2017)

01 “Good Time”
02 “Bail Bonds”
03 “6th Floor”
04 “Hospital Escape / Access-A-Ride”
05 “Ray Wakes Up”
06 “Entry To White Castle”
07 “Flashback”
08 “Adventurers”
09 “Romance Apocalypse”
10 “The Acid Hits”
11 “Leaving The Park”
12 “Connie”
13 “The Pure And The Damned” (feat. Iggy Pop)

.
ráadásként itt van Oneohtrix Point Never legutóbbi albumának, a 2015-ös Garden Of Delete-nek az Animals című száma, a 2016-os videoklipben Val Kilmerrel:

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08