A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ördögűzés és fülsiketítő harmónia a fejedben – Budapestre jön a GHØSTKID

2024. március 29., 23:30

Október 13-án fejest ugorhatunk a sötétségbe és az agresszióba. Budapestre jön a német GHØSTKID, hogy az Analog Music Hallban vágjon minden résztvevőt a falhoz.

Legújabb lemezük, a Hollywood Suicide március 22-én jelent meg, így idén élőben is hallhatja a közönség a GHØSTKID aktuális hangzásvilágát.

Öndefiníció szerint a GHØSTKID Sebastian „Sushi” Biesler (korábban Eskimo Callboy) és hasonló gondolkodású szövetségeseiből álló összeesküvés új neve, akik saját lázadásukat hívják életre, a szereplők pedig: Steve Joakim (dobok) Svédországból, valamint Jan Marco Heinz (gitár) Chris Kisseler (gitár) és Stanislaw Czywil (basszusgitár).

Ez az új fajta zajkeltés 2019 októberében kezdődött, amikor Sushi gitárt ragadott és elkezdett írni a GHØSTKID számára. A GHØSTKID nem pusztán egy kiút volt – benne volt a DNS-ében. „Egyszerűen csak követtem, amit a szívem diktált – mondja. Sushi-t ekkoriban zeneileg Marilyn Manson, a Fever 333 és a Bring Me the Horizon inspirálta, arra, hogy különféle hangzásbeli árnyalatokat olvasson össze, érintve a popot, a metált, az indusztriált és egy csipetnyi trapet.

Sushi bár eredetileg gitáros, amikor egyik korábbi zenekarának eredeti énekese egy felvétel közben kiesett, Sushi egyszerűen kézbe vette a mikrofont. ,,Mindkét szerepet szeretem – mondja.  – Igazából, amikor gitározom, hiányzik az éneklés, de akkor is hiányzik a gitár a kezemből, amikor csak énekelek„.
Az első, GHØSTKID című  lemezen rengeteg közreműködő hallható, a Century Media lemezlovasai közül; Marcus Bischoff a Heaven Shall Burnből a SUPERNØVA című számban, a legendás, műfaji zúzásért felelős Mille Petrozza pedig a CRØØWN című dalban.. A THIS IS NØT HØLLYWØØØD két verzióban is megjelent, az egyikben Timi Hendrix énekel a Trailerparkból, a másikban pedig Johnny 3 Tears a Hollywood Undeadből. Ehhez képest az Hollywood Suicide lemezen már csak egy közreműködést találunk, így a magyar közönség is megismerheti a GHØØSTKID önállóan- és másokkal közösen alkotó hangját is.

Ha egyszer elmerülsz a zaj rétegeiben, akkor nem lesz meglepő, hogy Sushi sikeresen átalakult a GHØØSTKID néven ismert entitássá. ,,Sok teret hagy az értelmezéseknek, miközben azonnal bizonyos képeket asszociálsz hozzá” – mondja. Figyelem: ez a zene nem pusztán kísérti az érzékenységedet. Ez egy teljes körű auditív ördögűzés és fülsiketítő harmónia a fejedben. Ezt a harmóniát pedig érdemes élőben megismerni, október 13-án az Analog Music Hallban.

Jegyek elérhetők a www.livenation.hu oldalon.

Szerző:
Hálószoba aréna rock – Des Rocs rock’n’roll bulija az Analog Music Hallban
ápr. 22., 19:28
Legyél részese a Sziget körforgásának!
ápr. 21., 23:38
Talponálló | 2024.04.19. (Podcast)
ápr. 21., 10:42