A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Őrjítően tökéletes polaroid fotók a berobbanás előtti Madonnáról

2016. augusztus 19., 22:33

Richard Corman hetekkel azelőtt vendégeskedett Madonna New York-i garzonjában, hogy az énekesnő debütáló albumával egyik pillanatról a másikra a csillagokig repült volna. A fényképész a szeánsz során készült polaroid fényképekből most albumot jelentet meg, mely egészen intim közelségben mutatja meg a huszonéves világsztárt.

Ezüst tálcán eszpresszót és rágógumit kínált a 24 éves Madonna Richard Corman-nak, mikor a fényképész New York-i bérlakásán látogatta meg az ambiciózus, ám még mindig saját magát kereső énekesnőt.

A történetét a VICE-nak előadó Corman alig pár héttel azelőtt fotózta Madonnát, hogy annak megjelent volna saját nevével fémjelzett, debütáló albuma, rajta három, a későbbiekben a slágerlistákat uraló dallal, a Holiday-jel, a Lucky Star-ral, Borderline-nal. Az egészen megszokott casting-polaroidokon a világhír kapujában álló, erről azonban semmit nem tudó Madonna látható, akit ekkortájt a legtöbben csak a Bronx-i DJ, John „Jellybean” Benitez barátnőjeként ismertek. Madonna pincérnőként és táncoslányként dolgozott, alkalmanként pedig rajzkurzusok aktmodelljeként kereste meg a rezsire valót.

„Úgy éreztem magam, mint egy igazi harcos, akinek minden nap végig kell törnie magát a tömegen csak, hogy túléljen” – emlékezett vissza később korai New York-i éveire az énekesnő. Corman szériájába a VICE-nak köszönhetően kaphatunk betekintést, az albumról többet pedig ezen a linken lehet megtudni.