A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Őrületbe kergeti a nézőket Tarantino új filmje

2015. december 31., 19:15

Az Aljas nyolcas (The Hateful Eight) 70 milliméteres filmtekercseivel alaposan meggyűlik a baja az amerikai moziknak: a hagyományos felszerelésekkel nem kompatibilis formátum miatt a film hiányosan fut, a vetítéseket pedig rendre szünetekkel kell megszakítani.

KurtRussellSamuelLJacksonHatefulEight

Ugyan még csak karácsonykor debütált máris komoly ellenérzéseket keltett az észak-amerikai mozik gépkezelőinek körében Quentin Tarantino ünnepi westernje – számolt be róla az NME. A The Hateful Eight ugyanis az eredeti 70 milliméteres filmen érkezik, mely formátum nem kompatibilis a legtöbb filmszínház technikai hátterével. A helyzetet csak nehezíti, hogy a film önmagában 90 kilogrammot nyom, valamint a tekercsváltás miatt a vetítés során egy 12 perces szünet eleve szükségszerű.

A panaszosok szerint előfordult, hogy a film egyszer csak elnémult, esetleg épp a kép tűnt el, ahogy arra is volt példa, hogy a vetítést többször percekre meg kellett szakítani. A Samuel L Jackson és Kurt Russell főszereplésével futó Az aljas nyolcas – nem 70 milliméteres formátuma – január 7-étől látható a magyar mozikban.

https://www.youtube.com/watch?v=gnRbXn4-Yis

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33