A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ősszel érkezik az új Teenage Fanclub album

2023. május 24., 7:31

Egy új dallal (Foreign Land) és az ahhoz készült klippel jelentette be a skót zenekar, hogy szeptember 22-én kiadják új, sorrendben tizenkettedik nagylemezüket, melynek címe Nothing Lasts Forever.

A Teenage Fanclub 1989 óta létezik, és bár voltak csendesebb évei a zenekarnak, azért hellyel-közzel mégiscsak végigzenélték az azóta elmúlt évtizedeket. Nagylemezzel utoljára két évvel ezelőtt jelentkeztek, és azért is meglepő hogy most megint új anyagot tettek le az asztalra, mert a gyakorlat azt mutatta, hogy jóval több idő is eltelik két Teenage Fanclub album között. A gitáros-énekes Norman Blake mesélt az új lemez dalairól:

„Ezek a dalok határozottan személyesek. Ahogy öregszel, egyre gyakrabban nyúlsz a szekrénybe a fekete öltönyödért. Sokat jár a fejünkben a múlandóság gondolata. A legutóbbi lemezünkre a házasságom felbomlása volt nagy hatással, katartikus élmény volt megírni azokat a dalokat. Az új számok viszont azt tükrözik, hogyan érzem magam most. Meglehetősen optimista hangulatban vagyok, elfogadtam a helyzetemet, és az összes tapasztalatot is, melyek az elfogadással járnak. Amit megírunk, az nem más, mint az életünk tükre, és amit látni benne, az teljesen hétköznapi. Nem vagyunk rendkívüli emberek, ugyanyolyanok vagyunk mint bárki más, ugyanúgy öregszünk is. A hétköznapok kapcsán pedig millió dologról lehet írni. Szeretem Raymond Carvert. Gyakran szinte semmi sem történik az írásaiban, csak a megélt tapasztalatairól mesél.”

A Nothing Lasts Forever című tizenkettedik Teenage Fanclub album szeptember 22-én érkezik, és összesen 10 dal lesz majd rajta. Az albumot nyitó számot, melynek címe Foreign Land, már meg is osztották a rajongókkal. Elég jó kis dal lett.

Szerző: