A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Pac-Man: 35 éves a világzabáló

2015. május 21., 19:49

Május 22-én ünnepli 35. születésnapját a játékvilág egyik leghíresebb karaktere, Pac-Man. Ennek alkalmából világszerte nagyszabású eseményeket szerveznek.
 

A világ egyik legismertebb videójáték-figurája, a mindent felzabáló sárga labda, Pac-Man 35 éves . Ajándékba pedig azt kapja, hogy filmsztár válik belőle: idén nyáron kerül a mozikba a Sony Pictures PIXEL című vígjátéka, melynek ő a főhőse. A filmesek általában elkényeztetik a sztárokat: Pac-Man születésnapját a világ számos nagyvárosában egyszerre ünneplik hatalmas bulival, szülinapi tortával, különleges vendégekkel és ingyenes Pac-Man játékokkal.
 
A Pixel világpremierje július 24-én lesz, nálunk 30-tól vetítik a mozik. Chris Columbus rendezésének hősei egykori videójáték-bajnokok. Sam Brenner (Adam Sandler), Will Cooper (Kevin James), Ludlow Lamonosoff (Josh Gad) és Eddie “Fire Blaster” Plant (Peter Dinklage) sok ezerszer megmentette a világot: és minden új bevetésük előtt bedobtak egy 25 centes érmét a masinába. De először életükben valóban akcióba kell lendülniük, az űr titokzatos lakói ugyanis félreértettek egy Földről érkező jelet, a videójátékokat hadüzenetnek vették, és megtámadják a bolygónkat. Támadó fegyverként pedig a klasszikus videójáték-figurákat vetik be. Az USA első embere, Cooper elnök jobb híján az egykori barátait, a játék virtuózait állítja csatasorba. Nekik kell legyőzniük a támadó Pac-Mant, Százlábút és a többi pixelgonoszt. A csapatban csupán egyetlen igazi katona van: Violet Van Patten ezredes (Michelle Monaghan), aki különleges fegyverekkel látja el a társait.
 
A mozi- és játékrajongók a Facebook.com/PixelsMovie-n jelentkezhetnek be Pac-Man születésnapi partijára. Itt nézhetik meg a film előzetesét, és innen kaphatnak híreket az új Pixels Defense mobil játék applikációról, amelyben újra támadnak a jól ismert játék-figurák.
 
Chicagóban Ivatani Toru professzor, a Pac-Man tervezője egy Pac-Man témára berendezett étteremben fogadja a születésnapozókat. A megabulin ott lesznek a játékipar legnagyobb ászai, díszvendégként számítanak Billy Mitchellre, az első olyan játékosra, aki elérte a Pac-Man-en a maximumot. Az érkezők ingyen játszhatnak, és a Pac-Man legendás 255. és 256. szintjét is kipróbálhatják. Éjfélkor eredeti előadó, Jerry Buckner énekli 1982 nagy slágerét, a Pac-Man Forever-t.

https://www.youtube.com/watch?v=Cpe6VWnwiq0
 
Az USA 75 városában kerül sor ünnepségre: mindenütt, ingyen lehet játszani majd a hatalmas, multiplayeres Pac-Man BATTLE ROYALE-on. Angliában a Pac-Mant kilövik az űrbe, és egy speciális GoPróval rögzítik az eseményt; Spanyolországban az ország legnagyobb YouTube-sztárjai mérik össze az erejüket a játékban, és ez online vagy személyesen is követhető lesz: a szervezők 21 millió nézőre számítanak. Párizsban, a nyílt teniszbajnokságon Serena Williams – a film egyik szereplője – készül különleges meglepetéssel a meccse elején.