A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Pankrátor reality készül Billy Corgan főszereplésével

Wágner Gábor
2024. február 26., 15:38

Az utóbbi hetek egyik legbizarrabb híre, hogy az elsősorban a Smashing Pumpkins vezéreként ismert Billy Corgan egy új reality-sorozatban a CW tévécsatornán főszereplőként fog debütálni, ami a zenész pankrációhoz fűződő viszonyáról és tevékenységéről szól majd.

Billy Corgan a Smashing Pumpkins vezetőjeként, énekes-gitárosaként, legfőbb dalszerzőjeként vált világhírűvé. De nagyon szereti a sportokat is, melyek közül a nagy kedvence a pankráció – már ha a pankrációt egyáltalán nevezhetjük sportnak, mert sokkal inkább látványos és sokaka szerint vicces meg szórakoztató cirkuszi játék. Corgan az ezredforduló környékén került közelebbi ismeretségbe a pankráció világával, ami annyira lenyűgözte, hogy miután egy évtizeden keresztül nézőként követte figyelemmel a játék eseményeit, a hozzá hasonlóan rajongó barátaival pankrátor céget is alapított 2011 környékén, és belevágott a saját pankrátor showk szervezésébe. Ez a tevékenysége pedig a mai napig ugyanúgy megmaradt, mint a zenélés is.

Most pedig az NWA (nem a rapzenekar, hanem a National Wrestling Alliance) bejelentette, hogy a CW tévécsatornával együttműködésben indít egy pankrációt népszerűsítő reality sorozatot, melynek ugyan még nincs címe és a részletei sem ismertek, mindössze annyit árultak el, hogy Billy Corgan lesz a központi alakja. A készülőfélben lévő széria Corgan zenei karrierjén túli életéről és a pankrációval kapcsolatos napi munkájáról szól majd, de arra is kitér, hogyan építette fel a cégét, és hogyan lett végül az említett szövetség, az NWA elnöke. Reméljük, a sorozat zenéjét is ő szerzi majd. Corgan egyébként hitelesen vesz részt a pankrációs műbalhéban, amiről több videó is tanúskodik, mint például az alábbiak is:

Az alábbi, elég rossz minőségű, de rövid videóban pedig az látható, hogy a cirkusz kedvéért még gitárját is beveti, ha arról van szó:

Szerző: Wágner Gábor