A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Passion Pit: Ayla – a Tremendous Sea Of Love album után máris egy újabb projekt

2017. március 27., 15:13

A Passion Pit legutóbbi albuma, a 2015-ös Kindred óta az 1987-es születésű Michael Angelakos szintetizátoros-dalszerző-énekesnek egy sor kollaborációja volt (Ryn Weaver énekesnő debütalbuma, Mark Ronsonnal rögzített Szellemirtók-filmbetétdal , közreműködés egy Classixx-számban, a Merry Christmas Mr. Fields musical album és film a New York-i fotós-rendezőnővel, Hana Haley-vel). Idén februártól március közepéig felvett és dalonként közzétett egy teljes új Passion Pit-lemezt (a kész Tremendous Sea Of Love albumot a múlt hétvégén ingyen elküldte rajongóinak egy-egy Twitter-megosztásért cserébe!), és tegnap egy új számmal már egy újabb projektet is meghirdetett egy Brooklynban élő török származású grafikuslánnyal, Basak Agaogluval közösen.

A zenészkollégáknak jogi, oktatási és egészségügyi segítséget nyújtó The Wishart Group nevű szervezetének YouTube-csatornáján dalonként bemutatott új Tremendous Sea Of Love album végleges verzióját Angelakos ingyen elküldte digitális formában azoknak a rajongóknak, akik megosztották a Passion Pit hivatalos Twitter-csatornájáról a neurobiológus Michael F. Wells mondatait a tudomány és a kutatás fontosságáról, vagy a mentális betegségek kutatását támogató tweeteket posztoltak (az énekes maga is bipoláris zavarral és depresszióval küzd). A tegnapi napon Ayla (török női név: holdudvar, fénykoszorú) címmel közzétett új szám már külön dolog, a hozzá tartozó gépelt levél szerint egy májusra ígért közös projekt előfutára, melynek vizuális részért a gyermekkönyv-illusztrátor Basak Agaoglu felel (“álomszerű kollaboráció” – írja Instagram-oldalán az egyperces videót szintén közzétevő művésznő).

A Hogyan szeretett egymásba Görögország és Törökország – alternatív történelem alcím is játékos az emberi testvériségről és a vallás kialalkulásáról szóló mese alatt, hiszen Angelakos görög származású, míg Agaoglu a törökországi Adanában született és nőtt fel, mielőtt New Yorkba költözve a Fashion Institute Of Technology hallgatója lett (azóta már lediplomázott, divattervező a fő állása).

mutatóba itt van néhány rajz Basak Agaoglu április 4-én megjelenő The Almost Impossble Thing című első saját gyerekkönyvéből. . .

. . .ez pedig az Ayla projekt tegnap közzétett kis beharangozó videója Michael kísérőszövegével:

.
levél a Tremendous Sea Of Love albumhoz a spontaneitás (benne akár a hibázás) fontosságáról, a művészet áruként való kezelése ellen  . . .

. . . ez pedig itt a teljes lemezanyag az albumborítóképpel:

Passion Pit: Tremendous Sea Of Love (2017)

01. Moonbeam – 0:00
02. Somewhere Up There – 1:23
03. Hey K – 7:39
04. You Have The Right – 11:44
05. Tremendous Sea of Love – 14:50
06. Inner Dialogue – 18:54
07. I’m Perfect – 21:19
08. The Undertow – 23:35
09. To the Otherside – 27:59
10. To Sandra (It Means The World To Me) – 31:14

.

Szerző:
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08
Fever Ray: Carbon Dioxide – újabb dal az öt év után érkező új Radical Romantics albumról
nov. 10., 17:23
dEUS: Must Have Been New – a tíz év után érkező új How To Replace It albumról
nov. 9., 8:13