A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Passion Pit – kiadatlan felvételek Michael Angelakos archívumából

2020. december 28., 23:58

Az előző évtizedfordulón az aranylemezzé lett Manners (2009) és Gossamer (2012) albumokkal befutó Passion Pit amerikai indie pop együttes szintetizátoros-énekes vezére, Michael Angelakos a 2015-ös Kindred (és a 2016-os Merry Christmas Mr. Fields című musical-kisfilm) után 2017-ben a Tremendous Sea Of Love anyagát már magánkiadásban jelentette meg, a következő munkájaként tervezett Ayla projektet azonban már nem valósította meg. Azóta csak a Galantis dance-pop duóval volt egy közös száma 2019-ben, most 2020 végén pedig közzétett egy csomó kiadatlan felvételt.

A bipoláris zavarral és depresszióval küzdő, válása után homoszexuálisként coming outolt 1987-es születésű dalszerző-producer-énekes a fenti képen látható kvartett-koncertfelállással adott 2018-as és 2019-es Passion Pit-turnék után idén átfésülte archívumát,  és december második felében elkezdett SoundCloud-oldalára kipakolni egy rakás felvételt: „korábban kiadatlan dalok, különféle elkészültségi fázisban lévő demók, lecsupaszított/alternatív mixek, a capella éneksávok, instrumentális szerzemények, B-oldalas számok és egyéb ritkaságok” – summázta őket, és egy részüket playlistekben is csoportosította (2009-2010-es koncertfelvételek, redux/remix verziók stb.). A Breathing In The Color Violet című számkezdemény kapcsán még a rajongók tanácsát is kikérte, és a felvételek alatti kommentszekcióban kommunikált is velük a kompozíciók hátteréről.

Íme az eddig közzétett csaknem negyven felvétel (a saját szerzemények mellett az O Holy Night karácsonyi  feldolgozással és a néhai Richard Rodgers/Lorenz Hart-szerzőpáros Blue Moon sztenderdjének Without A Dream In My Hart című átiratával), alul a tematikus válogatásokba került darabokkal:

.
Redux / Remix

Broca’s Area Studies, Improvised (For Dave)

Vocals only

Live 2009-2010

.
ráadásként itt a legutóbbi hivatalos Passion Pit-megjelenés is, a Miike Snow-tag Christian Karlsson (Bloodshy) és Linus Eklö (Style of Eye) svéd producerek Galantis nevű dance-pop duójával közösen jegyzett I Found U 2019 júniusából. . .

. . . és a rajongók kedvenc kiadatlan Passion Pit-számai közül itt van mutatóba a 2006-ból való Batty Lashes. . .

. . .és a 2015-ös Kindred albumról lemaradt Stop That kollaboráció Ryn Weaver énekesnővel:

.
Phoebe Bridgers pont a napokban posztolt arról, hogy a mai tizen- és kora huszonéves Z generációnak bejönne a (régi) Passion Pit:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39