A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Patti Smith a U2 párizsi koncertjén – az Eagles Of Death Metal a városban

2015. december 7., 8:30

A U2 december 6-ra és 7-re hirdette meg a párizsi terrortámadás miatt lemondott két koncertjének pótlását, és múlt éjszaka rendben le is zajlott az első fellépés. A koncert vendégének tippelt Eagles Of Death Metal tagjai reptéri fotók tanúsága szerint tegnap már szintén visszatértek Párizsba, de nem ők lettek az est meglepetése, hanem Patti Smith, aki Bonóékkal is ugyanazt a dalát énekelhette el, amit pár napja a Radiohead-frontember Thom Yorke-kal és a Red Hot Chili Peppers-basszusgitáros Flea-vel közös fellépésén (a második U2-koncerten ma este persze még felléphet Jesse Hughes együttese).

A U2 a párizsi Bercy sportcsarnokban (legújabb hivatalos nevén: az AccorHotels Arenában) adott tegnapi koncert ráadásában megemlékezésként először a Ne me quitte pas című 1959-es Jacques Brel-klasszikus egy részletét illesztette be a City Of Blinding Lights című számába (az alábbi videón 6:30-tól), miközben a nézők a vetítővásznon a párizsi áldozatok neveit olvashatták, majd a műsor a Beautiful Day, One és Bad című dalokkal folytatódott:

u2-names

Patti Smith a Bad végén jelent meg a színpadon az általa 1975-ben oly emlékezetesen átdolgozott Gloria című Them-dal címadó refrénjével. . .

. . . az estet pedig a People Have The Power című 1988-as Patti Smith-sláger zárta, amit az énekesnő egy londoni U2-koncerten is előadott már egyszer Bonóékkal:

patti-u2-2a

az Eagles Of Death Metal zenészeinek tegnapi érkezése Párizsba:

eagles-rep

No Rome, Charli XCX & The 1975: Spinning – közös dal
márc. 4., 18:28
St. Vincent: Pay Your Way In Pain – az első klipdal az új Daddy’s Home albumról
márc. 4., 13:59
Whispering Sons: Satantango – a belga zenekar új Several Others albumról
márc. 4., 8:12
Finneas & Ashe + Girl In Red – számok Billie Eilish bátyjának közreműködésével
márc. 3., 23:54