A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Pet Shop Boys: Agenda – négyszámos új EP politikus hangvétellel

2019. február 8., 12:59

Az első kislemezének 35 éves jubileumát ünneplő Pet Shop Boys angol szintipopduó idén két új anyaggal is előáll: a 2013-as Electric és 2016-os Super után ismét a sztárproducer Stuart Price-szal készülő 2019-es PSB-stúdióalbum csak őszre várható, de további négy új számot már hallhatunk a ma megjelent Agenda EP-n is, melyet az énekes Neil Tennant és a zenefelelős Chris Lowe veterán párosa a Xenomania slágergyárból önállósodott Tim Powell produceri segédletével rögzített. Hülye politikusok, önző gazdagok, elvesztett ideálok, majomkodás a közösségi médiában.

Három szatirikus dal és egy inkább szomorú szám. Merthogy most ilyen időket élünk, azt hiszem” – mondja az új EP-ről a frontember Neil Tennant, aki a fenti fotón épp a brit kormány inkompetens Brexit-politikájába való beleszólásért tüntet, és a lemez három napja közzétett első számában, a Give Stupidity A Chance-ben is „a modern világ politikai vezetésének gyenge minőségéről” mondott kritikát. Onnantól naponta érkeztek az újabb dalok egy-egy szöveges videóval: az On Social Media a közösségi médiában való aktivitás fontosságának illúzióján gúnyolódik, a What Are We Going To Do About The Rich? című „komolytalan protest song” az adófizetés alól magukat kihúzó szupergazdagokról szól, míg az EP ma reggel bemutatott The Forgotten Child záródala a zűrzavarban elvesztett tiszta ideálokat siratja.

1 Give Stupidity A Chance
2 On Social Media
3 What Are We Going To Do About The Rich?
4 The Forgotten Child

.
a négyszámos Agenda EP április 12-én fizikai formában is megjelenik, az együttes Annually című éves könyvkiadványának részeként:

.
a duó Stuart Price-szal, aki immár zsinórban a harmadik PSB-albumon producerkedik – az új lemez a berlini Hansa stúdióban készül:

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59