A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Pet Shop Boys: Agenda – négyszámos új EP politikus hangvétellel

2019. február 8., 12:59

Az első kislemezének 35 éves jubileumát ünneplő Pet Shop Boys angol szintipopduó idén két új anyaggal is előáll: a 2013-as Electric és 2016-os Super után ismét a sztárproducer Stuart Price-szal készülő 2019-es PSB-stúdióalbum csak őszre várható, de további négy új számot már hallhatunk a ma megjelent Agenda EP-n is, melyet az énekes Neil Tennant és a zenefelelős Chris Lowe veterán párosa a Xenomania slágergyárból önállósodott Tim Powell produceri segédletével rögzített. Hülye politikusok, önző gazdagok, elvesztett ideálok, majomkodás a közösségi médiában.

Három szatirikus dal és egy inkább szomorú szám. Merthogy most ilyen időket élünk, azt hiszem” – mondja az új EP-ről a frontember Neil Tennant, aki a fenti fotón épp a brit kormány inkompetens Brexit-politikájába való beleszólásért tüntet, és a lemez három napja közzétett első számában, a Give Stupidity A Chance-ben is „a modern világ politikai vezetésének gyenge minőségéről” mondott kritikát. Onnantól naponta érkeztek az újabb dalok egy-egy szöveges videóval: az On Social Media a közösségi médiában való aktivitás fontosságának illúzióján gúnyolódik, a What Are We Going To Do About The Rich? című „komolytalan protest song” az adófizetés alól magukat kihúzó szupergazdagokról szól, míg az EP ma reggel bemutatott The Forgotten Child záródala a zűrzavarban elvesztett tiszta ideálokat siratja.

1 Give Stupidity A Chance
2 On Social Media
3 What Are We Going To Do About The Rich?
4 The Forgotten Child

.
a négyszámos Agenda EP április 12-én fizikai formában is megjelenik, az együttes Annually című éves könyvkiadványának részeként:

.
a duó Stuart Price-szal, aki immár zsinórban a harmadik PSB-albumon producerkedik – az új lemez a berlini Hansa stúdióban készül:

Arctic Monkeys: Body Paint – újabb klipdal az új The Car album elé +FRISSÍTÉS: fellépés Jimmy Fallonnál
szept. 29., 19:11
Paramore: This Is Why – az új album címadó klipdala
szept. 28., 19:30
Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30