A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Pete Yorn & Scarlett Johansson: Bad Dreams +FRISSÍTÉS: videoklip a színésznő új duettlemezéhez

2018. április 20., 13:44

Scarlett Johansson a TV On The Radio-tagokkal és David Bowie-val felvett 2008-as Tom Waits-feldolgozásalbuma után 2009-ben kiadott egy Break Up című remek duettlemezt is Pete Yorn amerikai gitáros-énekessel – és most egy évtizeddel később jön a folytatása! A hollywoodi színésznő az elmúlt években énekelt filmbetétdalai (Before My Time, Trust In Me, Set It All Free), az előbb The Singles, majd Sugar For Sugar néven futó csajzenekarprojektje és a Saturday Night Live-ban előadott vicces táncdalrészletek után most ismét Yornnal jelentett be lemezt.

Az 1984-es születésű Scarlett már két évtizede ismeri a nála tíz évvel idősebb Pete Yornt és fivéreit (Rick Yorn egészen múlt hónapig a menedzsere volt, Kevin Yorn pedig az ügyvédje, akivel még románcba is bonyolódott), és még 2006-ban vette fel azt a bizonyos 2009-ben megjelent albumot a dalszerző-gitáros-énekessel. A Break Up duettjeit elmondásuk szerint Serge Gainsbourg és Brigitte Bardot hatvanas évekbeli közös számai inspirálták zeneileg, és a 2018. június 1-jére bejelentett Apart című ötszámos EP tematikai folytatást jelent a szakítós lemezhez: „a Break Up egy kapcsolat szétesésével foglalkozott, az Apart az utóhatásával” – mondja Pete, aki a hatodik albumának, a 2016-os ArrangingTime-nak az egyik számát is újravette Scarlett-tel az EP-re kerülő négy további szerzemény mellé, melyek közül elsőként a Bad Dreamst mutatták be.

FRISSÍTÉS: egy nappal később a dal Sophie Muller által rendezett klipje is felkerült a YouTube-ra!

az AppleMusic oldalán debütált klip beharangozó részletei:

.
FRISSÍTÉS 2: a Bad Dreams duett az Echo Friendly nevű brooklyni együttes alább hallható 2012-es Worried című dalának átdolgozása, ahol Peter Yorn a címváltoztatás mellett csak szövegíróként tett hozzá egy kicsit Jake Rabinbach eredeti szerzeményéhez!

.
Pete Yorn 2016-os Tomorrow című dala, melyből egy Scarlett Johanssonnal közös remixverzió kerül az új EP-re:

.
az EP borítója és számlistája:

Pete Yorn & Scarlett Johansson: Apart (EP, 2018)

Iguana Bird
Bad Dreams
Movies
Cigarillo
Tomorrow (Remix) feat. Scarlett Johansson

.
emlékeztetőül egy 2009-es tévéfellépésük, ahol a Break Up album Relator című klipdalát adják elő Ellen DeGeneres műsorában:

.
Yorn és Johansson duettjeit hatvanas évekbeli Serge Gainsbourg/Brigitte Bardot-dalok inspirálták, melyek közül aztán a leghíresebb 1968-as Bonnie And Clyde-ot aztán Scarlett a néhai szerző fiával, Lulu Gainsbourg-ral közösen is előadta annak 2011-es sztárparádés From Gainsbourg To Lulu albumán:

The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59
Rufus Wainwright – duettek Glüme, Miley Cyrus, Brandi Carlile és Mavis Staples társaságában
márc. 13., 23:03