A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Peter Bjorn and John: Breakin’ Point – a svéd trió új albumáról

2016. március 25., 21:08

A Young Folks című fütyülős indie pop slágerrel 2006-ban sztárrá lett svéd Peter Bjorn and John trió – a gitáros-énekes Peter Morén, a sztárproducer-basszista-vokalista Björn Yttling és a dobos-vokalista John Eriksson – a legutóbbi 2011-es Gimme Some albumának turnéjával a Sziget Fesztiválra is eljutott (majd 2013-ban újrázott ugyanott), de most öt év után végre jön az új lemez is. A június 10-re ígért Breakin’ Point albumról idén márciusban két beharangozó számot is kaptunk: a két hete bemutatott What You Talking About? után most már hallgathatjuk a címadó dalt is – mely újra fütyüléssel nyit, mint az a tíz évvel ezelőtti nagy sláger!

Bár az elmúlt évek során Björn Yttling nagy sikerrel producerkedett más előadók lemezein (Lykke Li, Robyn, Chrissie Hynde, Teddybears, Primal Scream, Franz Ferdinand stb.), a trió ezúttal saját új – az ezredfordulós alakulás óta immár a hetedik – nagylemezéhez olyan sztárproducereket is felkért, mint Paul Epworth (Florence + The Machine, Adele, Plan B, U2, Foster The People stb.), Greg Kurstin (Sia, Lily Allen, Adele, Beck, Foster The People, The Shins stb.) és Emile Haynie (Lana Del Rey, FKA Twigs, Bruno Mars, Eminem stb.), aki az album fütyülős címadó számában, az itt hallható Breakin’ Pointban is segédkezett.

a két hete közzétett What You Talking About? című első kislemezdal:

FRISSÍTÉS: a közelgő albumról május 13-án egy harmadik beharangozó számot is bemutattak Dominos címmel!

.
a többek közt Lykke Livel és a Miike Snow-tagokkal alakított Ingrid kollektíva 2015 áprilisában, a Record Store Day alkalmából kiadott Volym 2. című válogatáslemezén Peter Bjorn and John egy High Up (Take Me To The Top) című új dallal szerepelt, de az nem kerül át a trió új albumára:

az új Peter Bjorn and John-lemezre felkerülő Do Si Do című dal egy tavaly júliusi stockholmi World Café rádiófellépésen. . .

. . . ahol már a Breakin’ Point című számot is bemutatták:

Second Chance
Amsterdam
Eyes
Breaking Point
Do Si Do
Objects Of My Affection

.
videosorozat az új album munkálatairól:

emlékeztetőül itt a 2006-os Young Folks fütyülős slágere, melyben a Concretes egykori énekesnője, Victoria Bergsman (Taken By Trees) volt a női vendéghang:

Peter és John (a tüdőgyulladása miatt gyengélkedő Björn nélkül) a 2011-es Szigeten a Dig A Little Deeper című dallal szerepelt Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr Kodály Method projektjének videójában:

.
a trió új lemezének számlistája és borítója:

Peter Bjorn and John: Breakin’ Point (2016)

Dominos
Love Is What You Want
Do-Si-Do
What You Talking About?
Breakin’ Point
A Long Goodbye
Nostalgic Intellect
In This Town
Hard Sleep
It’s Your Call
Between The Lines
Pretty Dumb, Pretty Lame

peterbjornjohn-breakin-album

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39