A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Peter Bjorn and John: Dominos – klip dominóként eldőlő emberekkel

2016. augusztus 17., 8:47

A gitáros-énekes Peter Morén, a producerként is nagynevű basszista-vokalista Björn Yttling és a dobos-vokalista John Eriksson alkotta svéd Peter Bjorn and John indie pop trió – mely pontosan tíz éve futott be Young Folks című fütyülős slágerével és azóta már kétszer is fellépett a Szigeten – idén júniusban tért vissza öt év után Breakin’ Point című új lemezével. A fülbemászó számaik mellett szellemes videóikról is híres svédek az album három beharangozó kislemezdala közül – a májusi What You Talking About? klip után – múlt éjszaka a Dominoshoz is közzétettek egy vicces kisfilmet, melyben a címhez illően dominók módjára eldőlő embereket láthatunk.

A trió az új albumához olyan sztárproducereket kért fel, mint az amerikai Greg Kurstin (Sia, Lily Allen, Adele, Beck, Foster The People, The Shins stb.), Emile Haynie (Lana Del Rey, FKA Twigs, Bruno Mars, Eminem stb.) és a brit Paul Epworth (Florence + The Machine, Adele, Plan B, U2, Foster The People stb.) – a slágeres lüktetésű Dominos című szám ez utóbbival készült. A dal Stockholmban forgatott videóját Henry Moore Selder rendezte, aki korábban többek közt a Hives (Hate To Say I Told You So), a Knife (You Take My Breath Away), a Simian (La Breeze), a Garbage (Shut Your Mouth), Kleerup és Robyn (With Every Heartbeat) számára is készített klipeket.

peterbjornandjohn-domvid3

a dal élőben egy júniusi tévéfellépésen:

a Dominos szintén júniusi remixe a Galantis elektroduótól, melyet két svéd producer, a Miike Snow-tag Christian Karlsson (Bloodshy) és Linus Eklö (Style of Eye) alkot:

.
a What You Talking About? című első kislemezdal májusi klipje az A Nice Idea Every Day páros (Vivien Weyrauch és Fabian Röttger) rendezésében:

.
a Peter Bjorn and John trió teljes idei Breakin’ Point albuma itt hallható:

Dominos
Love Is What You Want
What You Talking About?
Do-Si-Do
Breakin’ Point
A Long Goodbye
Nostalgic Intellect
In This Town
Hard Sleep
It’s Your Call
Between The Lines
Pretty Dumb, Pretty Lame

peterbjornjohn-breakin-album

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39