A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Peter Gabriel majmokat tanítana a Skype használatára

2015. december 14., 12:00

A dalszerző legújabb küldetés gyanánt egy kísérletben asszisztál, melynek során kutatók majmokat tanítanának az egymással való, Skype-on való kommunikációra.

ted2013_0064754_dsc_8824

Peter Gabriel is részt vesz a Monkey World majommentő bázisa és a massachusettsi Institute of Technology közös projektjében, melynek keretein belül különböző laboratóriumok kísérleti majmait kötik össze a Skype videoalkalmazásán keresztül – számolt be róla a Sunday Times. Az énekes korábban úgy nyilatkozott, gyakorlatilag a laboratóriumok már meglévő rendszerébe csatolnák be a majmokat, melyek így fajtól függetlenül, a képernyőn keresztül tudnának kapcsolatot teremteni egymással. „Biztos vagyok benne, hogy a majmok megpróbálják majd használni a rendszert. Arról azonban fogalmam sincs, miként viszonyulnak majd az internetes kapcsolatokhoz.”

Peter Gabriel egyébként már nekifutott egyszer a majom témának: 2001-ben tizenkét csimpánzot próbált megtanítani zongorázni az atlantai Georgia State University kísérletén belül, mérsékelt sikerekkel.