A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Philip Selway feat. Lou Rhodes: Walk – a Radiohead-dobos filmzenéje a Lamb énekesnőjével

2017. szeptember 15., 17:01

A kopasz Radiohead-dobos Philip Selway dalszerző-gitáros-énekesként kiadott két szólóalbuma, a hetvenes évekbeli folk ihlette 2010-es Familial és a psych-pop beütésű 2014-es Weatherhouse közül az utóbbihoz már briliáns videoklipeket is igazított (Coming Up For Air, Around Again), tavaly pedig már a filmzeneszerzésbe is belevágott. A brit mozikba ma kerülő Let Me Go című filmdráma szintén ma megjelenő filmzenealbumára az instrumentális tételek mellé három énekes dalt is írt és rögzített, melyek közül az itt hallható Walknak Lou Rhodes a vendégénkesnője – aki a saját együttesével, a manchesteri Lamb duóval is most a héten adott ki egy vadonatúj számot!

Polly Steele rendezőnő filmje, a Let Me Go négy generációt érintő felkavaró igaz történet egy család nőtagjairól, egy német nőről, Helga Schneiderről, az őt 1941-ben négyévesen magára hagyó náci anyjáról (akit csak 1971-ben látott viszont), a lányáról és unokájáról. Helga memoárjának filmadaptációjához Selway szabad kezet kapott a sztori érzelmi komplexitásának zenei aláfestésére, ahol az alapot jelentő zongora és vonósok mellett számos további hangszert használt díszítésként, három számhoz pedig szövet is írt.

Philip Selway a Let Me Go filmzenelemezről augusztusban elsőként az azonos című dalt mutatta be, melyet ő maga énekel . .

. . .ma pedig már hallhatjuk azt a Walk című szerzeményét is, melyben a Lamb-díva Lou Rodes a vendégénekesnő:

a film mozielőzetese:

.
a filmzenealbum borítója és számlistája:

Philip Selway: Let Me Go (2017)

01. Helga’s Theme
02. Wide Open
03. Mine
04. Zakopane
05. Walk
06. Snakecharmer
07. Mutti
08. Last Act
09. Let Me Go
10. Days And Nights
11. Don’t Go Now
12. Let Me Go Rhodes
13. Necklace
14. Helga Saw

.
Ami a Lamb duót, a csodás hangú Lou Rhodes és a zenész-producer Andy Barlow kilencvenes évek közepén alakult drum’n’bass/triphop együttesét illeti, a nálunk is többször koncertező – 2003-as Sziget-fellépése után 2011-ben az A38-ra és 2015-ben az Akváriumba is eljutó – páros legutóbb 2014-ben jelentkezett új albummal (Backspace Unwind), majd 2016-ban az énekesnő folkos szólólemezeinek sora is bővült (theyesandeye), idén pedig az 1996-os címnélküli Lamb-debütalbum anyagára épülő őszi turnéhoz Lou és Andy már pár új szerzeményt is írt, melyek közül az Illumina szeptember 13-án jelent meg iTunes-kislemezdalként:

.
egy 2001-es Radiohead-interjú Phil Selway-jel magyar nyelven itt olvasható!
.
egy 2011-es Lamb-interjú magyar nyelven itt olvasható!

Villö Acetone: Kickback – videoklip + Acetone Klán-koncertközvetítés
febr. 28., 23:59
Son Lux: A Different Kind Of Love – a részben Budapesten készült Tomorrows trilógia záró lemezéről
febr. 27., 21:00
Marianne Faithfull & Warren Ellis: She Walks In Beauty – verslemez Nick Cave-vel
febr. 26., 9:31
Deap Vally: Digital Dream EP – Soko és a Kills-gitáros Jamie Hince közreműködésével
febr. 26., 7:41