A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Piszkos rock and roll, piszok jól játszva – a Dirty Honey Budapesten

2023. november 15., 20:41

A klasszikus rock halott? Aligha! A KISS előtt is fellépő Dirty Honey az Analog Music Hallban egy felejthetetlen, igazi rockbulival tér vissza március 3-án.

A Los Angeles-i hard rock négyes ugyan nemrég járt nálunk a KISS előzenekaraként, azonban az első benyomás annyira ütősre sikerült, hogy máris újra Európába jönnek egy kisebb klubturnéra, amibe szerencsénkre Budapest is belefért. A 2017-ben alakult amerikai zenekar nem titkolt célja, hogy a klasszikus rockzenekarokhoz hasonló sikereket érjenek el, amihez a legjobb úton járnak, hiszen megalakulásuk után két évvel már olyan ikonikus zenekarok előtt léphettek színpadra, mint a the Who, a Skillett, vagy legnagyobb példaképük, a Guns N’ Roses. A srácok amellett, hogy tehetséges zenészek, elképesztően hitelesen hozzák a klasszikus hard rock, blues rock hangzást. Első albumukkal, a 2021-ben megjelent Dirty Honey-val rögtön le is tette a zenekar névjegyét, amely visszarepíti a hallgatót a békebeli hajmetál és glamrock korába. 2023 elején egy doboscsere után egymást követő turnék alatt íródott az új album, mely még közelebb hozza a hallgatóhoz a rock and roll életérzést és a megunhatatlan, technikás gitárriffekkel kísért karcos, kitartott éneket.

Az új lemez november 3-án jelent meg Can’t Find The Brakes címmel, melyről a Won’t Take Me Alive  máris meghaladta az egymillió lejátszást Spotify-on.

A Dirty Honey a friss zenekarokat megszégyenítő profizmussal veti bele magát a koncertezésbe, legyen az akárhol, akármekkora színpadon. Ugyanúgy megállják a helyüket egy kisebb klubbulin és a világ legnagyobb arénáinak színpadain, hozzák a kötelező, szakavatott zenét, hozzá pedig az elengedhetetlen külső stílusjegyeket, a sokat takaró hosszú hajat és kalapot, keveset takaró, szűk bőrnadrágot, és a napszemüveget. Ki tudja, lesz-e még alkalom őket ennyire családias helyen elcsípni, úgyhogy bőrszerkót elő, és irány az Analog Music Hall március 3-án.

Jegyek itt kaphatók.

Fotó: Katarina Benzova