A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

PJ Harvey: A Dog Called Money / I’ll Be Waiting – kislemez a 2017-es turnéhoz

2017. április 28., 8:27

Az idei Sziget legfontosabb fellépője, a debütálása után negyedszázaddal végre Magyarországra is eljutó angol dalszerző-énekesnő PJ Harvey a washingtoni, koszovói és afganisztáni élményeiből írt legutóbbi albumához, a három kislemezdallal (The Community Of Hope, The Wheel, The Orange Monkey) felvezetett 11 számos The Hope Six Demolition Projecthez tavaly még kiadott egy 12. felvételt (Guilty), de még most 2017-ben is kapunk tőle eddig kiadatlan szerzeményeket a nyilvánosság előtt zajló 2015-ös stúdiómunka idejéből. A mai napon megjelent dupla A-oldalas kislemezének két száma itt hallható.

Minden meg van rendezve, így megy ez . . . mit tudsz tenni , hogy változtass rajta? / minden a pénzről szól, ez a nagy helyzet” – mondja az öregember, miközben a gyerekek a tűző napon kockát vetnek. . . Az A Dog Called Money című dalban PJ Harvey a zenei mentorával, a gitáros John Parish-sel közösen énekel, miközben a Gallon Drunk-kulcstagok kísérik őket, James Johnston billentyűkön és Terry Edwards ütőhangszereken. A másik számban, az I’ll Be Waitingben a gitárokon kívül nincs más hangszer, és a teljes kísérőzenekar – a hangmérnök-producer Flooddal együtt összesen kilenc férfi – adja a kórust.

az A Dog Called Money-nak tegnap volt a premierje a BBC Radio 6 adón Lauren Laverne műsorában:

FRISSÍTÉS: az I’ll Be Waiting című másik dal külön is!

.
a ma közzétett teljes kétszámos single:

a kislemez fizikai formátumban is megjelent ezer példányban, és a most zajló amerikai turné koncertjein kapható az alábbi borítóval:

.
még egy eddig kiadatlan szám a témában – az énekesnő koszovói jegyzetei nyomán Fin Kennedy írt On Kosovo Field címmel egy drámát, ami januárban a BBC Radio 4 adón ment le, és abban szerepelt az alábbi Dance On The Mountain című PJ Harvey-felvétel:

.
az aktuális amerikai turnéhoz igazítva PJ Harvey múlt héten a Stephen Colbert-féle The Late Show-ban is fellépett a tavalyi album The Community Of Hope című dalával:

PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47
Jungle – klipdalok a brit funk-soul tánczenekar új Volcano albumáról
máj. 24., 22:51