A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

PJ Harvey nyilvánosság előtt, egy kiállításon rögzíti új stúdióalbumát

2015. január 2., 13:06

Az elmúlt negyedszázad legfontosabb angol dalszerző-énekesnője, PJ Harvey a Brit-szigetek legjobb 2011-es albumának járó Mercury Prize-t elnyerő Let England Shake után a következő stúdiólemezét a nagyközönség nyilvánossága előtt, egy kiállítás részeként rögzíti a London belvárosában álló Somerset House-ban.

A 45 éves gitáros-zongorista-énekesnő a XVIII-XIX. század fordulóján épült patinás londoni épület egyik korábban tornacsarnokként és lőtérként funkcionáló részlegében, egy újonnan megnyitott kiállítótérben elhelyezett zárt, de különleges üvegével a látogatók számára egyirányú belátást biztosító doboz formájú építmény belsejében veszi fel új lemezét kísérőzenészeivel és megszokott hangmérnök-producereivel, Flooddal és John Parish-sel – és a közönség nemcsak láthatja, hanem természetesen hallhatja is, hogy éppen mi történik a stúdióban. A munkálatok január 16-án kezdődnek, és a lemezfelvétel-kiállítás aznaptól már látogatható is, 12 és 15 fontos belépőjeggyel, keddtől péntekig délután 3 és 6, szombaton pedig 1 és 3 között.

pjharvey-sax0

http://somersethouse.org.uk/visual-arts/pj-harvey-recording-in-progress

.
PJ Harvey a legutóbbi lemeze óta eltelt csaknem négy évben – a tavalyi Nick Cave-feldolgozása mellett – csupán egyetlen új szerzeményt jelentetett meg: ez a 2013 nyarán közzétett protest song a címét Shaker Aamerről kapta, az utolsó brit lakosról, akit még a guantanamói támaszponton tartanak fogságban, vádemelés és tárgyalás nélkül, immár több mint 12 éve

az énekesnő korábban adott két kiadatlan (hivatalos formában azóta sem publikált) szerzeményt Mark Cousins rendezőnek is a What Is This Film Called Love? című politikus hangvételű dokumentumfilmjéhez, melyet 2012-ben mutattak be néhány filmfesztiválon:

a 2011-es PJ Harvey-album, a háborús témájú Let England Shake a haditudósító-fotós Seamus Murphy által forgatott videosorozattal:

Let England Shake
The Last Living Rose
The Glorious Land
The Words That Maketh Murder
All And Everyone
On Battleship Hill
England
In The Dark Places
Bitter Branches
Hanging In The Wire
Written On The Forehead
The Colour Of The Earth

.

FRISSÍTÉS: ausztrál újságírók felhívták a világ figyelmét arra, hogy 2004-ben egy Regurgitator nevű brisbane-i zenekar tagjai voltak az elsők, akik hasonló körülmények között rögzítettek egy albumot (Mish Mash!), bár ők egy tévés valóságshow keretében ott is laktak a stúdióban, melyet egy melbourne-i téren építettek fel . . .

. . . majd 2007-ben ugyanezt a Band In A Bubble konceptet az amerikai MTV is megismételte még vásáribb formában a Cartel nevű zenekarral, mely egy New York-i építményben vette fel így címnélküli második albumát!

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39