A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Flea szereplése a Red Hot Chili Peppers-exgitáros Josh Klinghoffer új Pluralone-anyagán

2020. július 3., 18:30

A Red Hot Chili Peppers zenészei idén külön kalandoznak: a dobos Chad Smith legutóbb egy Dua Lipa-slágerben tűnt fel (Break My Heart), az egy évtized után visszatért gitárzseni John Frusciante ének nélküli elektronikus Trickfinger-minialbumokkal (Look Down See Us, She Smiles Because She Presses The Button), a decemberben kilépett gitáros-vokalista Josh Klinghoffer egy Pearl Jam-kollaborációval, a basszista Flea pedig Bright Eyes-dalokban – az utóbbi két havert viszont most ismét együtt hallhatjuk egy Pluralone-kislemezen.

A Red Hot Chili Peppersszel 2007-től zenélő, 2009-2019 között hivatalos tagnak számító multiinstrumentalista-énekes Klinghoffer a saját Dot Hacker együttesének 2012-2017 közti albumai után tavaly nyáron jelentette meg első Pluralone-szólókiadványát, egy kislemezt két feldolgozással (az olasz énekeső Mina 1964-es Io sono quel che sono slágerével és a brazil gitáros-énekes Jorge Ben 1974-es Menina Mulher da Pele Preta című portugál nyelvű dalával), majd november végén egy saját szerzeményekre épülő teljes albumot is kiadott To Be One With You címmel. Josh a stúdiózáshoz olyan sztárvendégeket is hívott, mint Eric Avery, a Jane’s Addiction alapító basszusgitárosa vagy Jack Irons, aki a nyolcvanas években a Red Hot Chili Peppers alapító dobosa volt, majd a kilencvenes évtized közepén Pearl Jam-tag is lett néhány évre. A szólóalbum legnagyobb kuriózuma a Was Never There című szám volt, mely 2012 táján még RHCP-dalnak íródott, és Josh stílszerűen Flea-vel rögzített belőle stúdióverziót.

A 40 éves dalszerző-énekes a Red Hot Chili Pepperből való távozása idején az albumról lemaradt felvételeket is elkezdte közzétenni, négy még a tavalyi év végén nyilvánosságra került (köztük a Pluralone rajongói klubjának decemberi kislemezén megjelent Obscene, ami eredetileg szintén RHCP-dalkezdeményként született), a mai napon pedig újabb két szám is elérhetővé vált Directrix és Nowhere I Am címmel – és az utóbbiban ismét együtt hallhatjuk Flea-t Josh Klinghofferrel és Jack Ironsszal.

a tavaly novemberi Pluralone-debütalbum, ahol a sok dalban közreműködő Jack Irons mellett a negyedik számban Flea a basszista. . .

. . .a még tavaly év végén közzétett négy bónuszdal, az O-val kezdődő című számokban Irons dobolásával. . .

. . .és a ma kiadott harmadik kiegészítő kislemez, a nyitódalban Flea és Irons ritmusszekciójával:

.
ráadásként itt a tavalyi Pluralone-feldolgozáskislemez is – alatta az eredeti dalokkal:

SG Lewis feat. Robyn & Channel Tres: Impact – a brit producer, a svéd díva és az amerikai rapper diszkódala
aug. 6., 7:02
Beabadoobee: Sorry + Care – klipdalok a brit gitáros-énekesnő Fake It Flowers debütalbuma elé
aug. 5., 22:49
Kelly Lee Owens feat. John Cale: Corner Of My Sky – közös szám a Velvet Underground alapítójával
aug. 5., 9:44
Erlend Øye karanténalbuma a Whitest Boy Alive dobos-vokalistájával
aug. 4., 16:13