A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Pokoli idegenvezetés a Trafóban

2016. január 19., 10:00

Napokon belül instant apokalipszis érkezik Budapest legsötétebb kulturális terébe – Marlene Monteiro Freitas darabja, a Síró szobrok – elefántcsontból, húsból és vérből az emberi rángások teljes skáláján vezet végig, miközben a színpadi kreatúrák bizarr, feszített vigyora lassan a közönség arcaira vándorol.

M&C_Photo_Pierre_PLANCHENAULT-3992

Világkörüli turnén porondoztatja meg új darabját Marlene Monteiro Freitas, akinek Síró szobrok – elefántcsontból, húsból és vérből című műve – Bécs és Berlin előtt – egymást követő két estén mutatkozik be Budapesten. A koreográfus többek közt Alain Resnais és Chris Marker 1953-as A szobrok is meghalnak című filmjéből merített, mikor darabját a groteszk, őrült és szaggató vigyorokkal, kényszeres rángásokkal, önmaguk haláltusáját narráló karakterekkel töltötte csordultig.

A leginkább performansz-színházként azonosítható előadás úgy feszegeti az öncélúság határait, hogy közben tisztában van a nézővel, elfogadja s kihasználja annak jelenlétét a legördögibb módon: berántva saját, egyéjszakás valóságába. A Síró szobrok – elefántcsontból, húsból és vérből-t január 22-én és 23-án játsszák a Trafóban.