A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Pond – klipdalok a Tame Impala testvérzenekarának új albuma elé 

2019. január 13., 19:22

A Tame Impala-frontember Kevin Parker az elmúlt évekbeli mainstream Mark Ronson-, Lady Gaga-, Miguel-, SZA-, Kali Uchis-, ZHU-, Travis Scott-, Pharrell-, The Weeknd-, A$AP Rocky- és Theophilus London-kollaborációi mellett producerként továbbra is besegít a Tame Impala testvérzenekarának, a Nick Allbrook vezette Pondnak a lemezein. Mindkét ausztrál pszichedelikus formáció egy évtizede indította diszkográfiáját – ez idő alatt a Tame Impala három albumot jelentetett meg, a Pond viszont idén március 1-jén már a nyolcadik sorlemezét adja ki.

Kevin Parker és Nick Allbrook a fenti koncertképen látható Mink Mussel Creek ‎nevű heavy psych-rock zenekarban is együtt játszottak már az előző évtized közepén, mielőtt még elindították volna saját külön projektjeiket (később 2011-ben kiadtak egy élőben felvett Mink Mussel Creek-albumot Mink Mussel Manticore címmel és 2016-ban is volt egy alkalmi összeállásuk). Kevin dobolt a Pond korai felállásában 2011-ig (azóta pedig keverő-producerként segédkezik az együttes stúdióanyagain), cserébe Nick Allbrook 2010-2013 közt basszusozott és vokálozott a Tame Impala-koncerteken, majd egy helycserével Cameron Avery lett a Pond dobosából a Tame Impala basszistája – a szintén multiinstrumentalista Jay Watson pedig mindkét zenekarban benne van (az alábbi kép bal felén Nick, Kevin és Jay egymás mellett láthatók a Tame Impala 2012-es turnéfelállásában).

A Pond együttes a Tame Impalánál jóval súlyosabb és bolondabb pszichedéliában nyomul (és az őrült tempó a termékenységben is meglátszik), ám Nickék a legutóbbi lemezeken már egyre fogyaszthatóbb és slágeresebb hangzásokba terelik agymenéseiket. A sajtóanyag meghatározása szerint funky prog-pop beütésű legújabb Tasmania albumuk március 1-jén jelenik meg, és a lemezbejelentéshez közzétett Daisy című nyitódallal együtt már három számot is hallhatunk az ismét Kevin Parker produceri kezelésében és keverésében elkészült anyagból.

a közelgő Tasmania album Daisy című nyitódalának friss videója. . .

. . a Sixteen Days című második szám az októberi klipjével. . .

. . .és a nyolcperces Burnt Out Star című júliusi első kislemezdal – stúdióverziójában és élőben ősszel egy oaklandi fesztiválon:

.
a Tasmania album borítója és számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

.
ráadásként itt vannak a videók a Pond legutóbbi 2017-es The Weather albumához is. . .

. . . a Sweep Me Off My Feet című sikerdal klipje. . .

. . . a Paint Me Silver sci-fi videója. . .

. . .a címadó The Weather. . .

. . .a Colder Than Ice. . .

. . .és a lemez japán verziójának bónuszdala, a 2018-as digitális újrakiadás idején már klipet is kapó Fire In The Water:

Szerző:
Címkék: ,
Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59