A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Pop-rock albumot jelentet meg a pápa

2015. szeptember 28., 13:25

Őszentsége, Ferenc pápa valóban lemezzel jelentkezik, a Wake Up! című vatikáni pop-rock albumról származó első, felemelő hangulatú dal pedig már meg is hallgatható.
Pop-rock lemezt jelentet meg Ferenc pápa – a Rolling Stone értesülései szerint nem sokkal történelminek nevezett, amerikai látogatását követően Őszentsége határozottan progresszív megoldással, egy pop-rock lemezzel terjeszti majd a keresztényi szeretet, a remény és hit üzenetét.

pope-francis-660x330

Az olasz Believe Digitallal együttműködésben születő Wake Up! című lemezen a gregorian énekektől kezdve Ferenc pápa klasszikus rock-hangszerelésben előadott beszédei hallhatók.

A címadó, Wake Up! Go! Go! Forward! című dal, az egyetlen, amelyet eddig nyilvánosságra hoztak a november 27-én megjelenő vatikáni lemezről. A pápa egy, dél-koreai beszédét feldolgozó dobokkal, szintetizátorokkal és elektromos gitárral feldúsított zenemű a producer és művészeti vezető, Don Giulio Neroni keze nyomát viseli. Neroni nem először dolgozik zenei kiadványokon a Vatikán megbízásából. Azonban II. János Pál és Benedek pápa után Ferenc a pop-rock album ötletével teljességgel új irányt határoz meg. A Wake Up! lemezen a pápa 11 dalon keresztül, olaszul, angolul, spanyolul és portugálul beszél a hívekhez, szeretetről, megbocsátásról, hitről és egyéb prioritást élvező üzenetekről.

https://www.youtube.com/watch?v=J_m1k2oJB8k

Érdekesség, hogy a zenészként, zeneszerzőként a lemez több számát – köztük a Wake Up! Go! Go! Forward!-ot – is jegyző Tony Pagliuca a hetvenes években a Le Orme nevű progresszív rock zenekarával Olaszországon túl Angliában is sikeresnek számított. Pagliuca az évek előrehaladtával megtért, így mikor Neroni felkérte, szerepeljen a pápa lemezén, saját bevallása szerint gondolkodás nélkül igent mondott.

Year-of-Consecrated-Life-Logo

A Wake Up! ugyan csak november végén kerül a boltok polcaira, az iTunes-on már előrendelhető.