A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Poszthumusz Johnny Cash album jelenik meg nyáron

Wágner Gábor
2024. április 24., 13:18

A Songwriter című nagylemezt az énekes-dalszerző fia, John Carter Cash hozta tető alá és egy rakás zenész, köztük a The Black Keysből Dan Auerbach segítette őt abban, hogy az album idén megjelenhessen.

A Songwriter című Johnny Cash nagylemez június 28-án jelenik meg. Az énekes-dalszerző 1993-ban rögzített egyszálgitáros demóit szedte elő a fia, majd különböző zenészeket hívott a stúdióba, akik egy része még együtt is játszott a neves apával, és akik ezeket a demókat a saját hangszeres részeikkel egészítettek ki. Így születtek meg a dalok, és így született meg a nagylemez.

A nagylemezre összesen 11 dal kerül, a közreműködők között pedig olyan neveket találunk, mint a gitáros Marty Stuart, a basszusgitáros Dave Roe vagy a dobos Pete Abbott, akikkel Johnny Cash együtt is zenélt. Mellettük felbukkannak egyéb nevek is, például Dan Auerbach (The Black Keys), akivel a Spotlight című dalt adja elő a poszthumusz-Cash.

Egy szám már megosztásra is került az albumról, a Well Alright, ami egy tipikus és éppen ezért azonnal megkedvelhető Cash-szám.

Szerző: Wágner Gábor