A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Primal Scream feat. Sky Ferreira: Where The Light Gets In +FRISSÍTÉS: a közös dal videoklipje!

2016. február 1., 12:06

Az amerikai modell-énekesnő Sky Ferreira (aki a héten megjelenő remek új DIIV-albumon is szerepel egy számban) decemberben már feltűnt a Primal Scream együttes 11. nagylemezét, a március 18-ra ígért Chaosmosist beharangozó hat másodperces videorészletben, de ma végre megérkezett a teljes dal is, melyben Bobby Gillespie frontemberrel duettezik. Az itt már meghallgatható Where The Light Gets In című számhoz estére videoklip is várható (és amint megjön, bekerül majd az is frissítésként ebbe a cikkbe).

Azt már 2014 óta tudtuk, hogy Sky Ferreira Masochism címmel készülő második nagylemezén a Primal Scream-tagok is közreműködnek, így nem is olyan meglepő, hogy cserébe ő is énekel a zenekar új Chaosmosis albumán. A veterán skót pszichedelikus rockerek korábban már egy másik modellcsajjal, Kate Moss-szal is készítettek közös felvételt, egy feldolgozást 2002-ben a Lee Hazlewood/Nancy Sinatra-féle Some Velvet Morningból, és nyomokban ez a mostani saját szerzemény is megidézi azt a duettet, miközben a Primal Scream kortársai közül egy másik dance-rock úttörőnek, a New Ordernek a hangzására is emlékezetet némiképp.

A Chaosmosis album első kislemeze, a Where The Light Gets In így hangzik az 53 éves Bobby Gillespie és a 23 éves Sky Ferriera duettjében:

a videoklip ide kerül majd a ma esti premier után – FRISSÍTÉS: a klip, melyben nyílt tisztelgésként egy New Order-lemezborító is látható a 20. másodpercnél, magyar idő szerint este 6 után érkezett meg!

primal-skyvid8b

primal-skyvid9

Where The Light Gets Inhez a klipet Douglas Hart rendezte, akit Bobby még abból az időből ismer, mikor mindketten a Jesus And Mary Chain tagjai voltak: a rocktörténelem legfontosabb lemezei közt jegyzett 1985-ös Pschycocandy albumon ők ketten adták a ritmusszekciót (a basszusgitáros Douglas egészen 1991-ig maradt JAMC-tag, míg az állva doboló Bobby egy év után kilépett, hogy saját projektjére, az  1982 óta működő Primal Screamre koncentrálhasson).

Douglas Hart már korábban is rendezett Primal Scream-klipeket, itt van pár mutatóba:

Higher Than The Sun (1991)

Burning Wheel (1997)

It’s Alright, It’s OK (2013)

.
a Jesus And Mary Chain 1985-ben, a Psychocandy című első nagylemez idején, balról jobbra: Bobby Gillespie (dobok), William Reid (gitár, ének), Douglas Hart (basszusgitár), Jim Reid (ének, gitár)

jamc-psycho4

.
a márciusban megjelenő új album borítója és számlistája:

FRISSÍTÉS 2: a Sky Ferreira-duett klippremierjével egy időben nyilvánosságra hozták, hogy a lemez Trippin’ On Your Love és 100% Or Nothing című dalaiban a Haim lányok szerepelnek vendégként, a Private Wars című számban pedig a Cat’s Eyes-énekesnő Rachel Zeffira!

Primal Scream: Chaosmosis (2016)

1. Trippin’ On Your Love
2. (Feeling Like A) Demon Again
3. I Can Change
4. 100% Or Nothing
5. Private Wars
6. Where The Light Gets In
7. When The Blackout Meets The Fallout
8. Carnival Of Fools
9. Golden Rope
10. Autumn In Paradise

primal-chaos2

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39