A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Psycho killer: őrületesen groteszk pokoljárás

2014. november 27., 23:19

Ezt a világot vagy Bosch álmodta meg, vagy Buñuel, de még az is lehet, hogy David LynchMarlene Monteiro Freitas Paradicsom – magángyűjtemény című produkciója őrületesen groteszk latin-amerikai pokoljárás – és nem mellesleg minőségi táncelőadás. December 12-én és 13-án látható a Trafóban.

Ebben a paradicsomi kollázsban mindent összegyűjtött a koreográfus, ami frivol és hátborzongató, deformált és bizarr. A magángyűjtemény darabjai karneváli forgataggá állnak össze, ahol úrnőként tündököl Freitas maga. Torreádornak öltözött vaslady, akit pavlovi kutyaként követnek a táncosai, a pokolból ideszabadult angyal-négyes. A latinos vehemenciával átitatott előadás nemcsak szürrealista, de abszurd is. A táncosok elegánsan grimaszolnak, alakulnak át fenevaddá – minimális kellék- és jelmez-használattal –az egzotikus Paradicsomban. Itt nem az erkölcs és a tisztaság dominál, hanem a szabadság és a humor, a kábulat és a piszok: kicsavart testek harsány revüje., groteszk burleszkje.

Marlene Monteiro FreitasTęherve¦ü Ve¦ürone¦Çse Centre Pompidou_0087 (Conflito de codificac¦ža¦âo Unicode) (Conflito de codificac¦ža¦âo Unicode)

Marlene Monteiro Freitas a Zöld-foki szigeteken született, tanult a brüsszeli P.A.R.T.S.-ban, Amerikában és Lisszabonban, majd egy olyan szociális projektbe kezdett egy lisszaboni bevándorló negyed közösségével, amelynek a mottója, hogy „nem táncórákat veszünk, hanem próbálunk”. Olyan kiváló koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Emmanuelle Huynn, Loic Touzé, Tânia Carvalho vagy Boris Charmatz. Munkáját a nyitottság, az erkölcstelenség és az erőteljesség fémjelzi.

Koreográfia: Marlene Monteiro Freitas
Előadók: Yair Barelli, Lorenzo de Angelis, Marlene Monteiro Freitas, Lander Patrick, Andreas Merk
Zene: Marlene Monteiro Freitas (Nosfell és Tiago Cerqueira támogatásával)
Fény és hang: Yannick Fouassier
Kutatás és megjelenés: João Francisco Figueira, Marlene Monteiro Freitas
Jelmez: Marlene Monteiro Freitas
Produkció: Bomba Suicida (PT)

Facebook-esemény

Psycho killer: őrületesen groteszk pokoljárás
Marlene Monteiro Freitas (PT/CV):
Paradicsom – magángyűjtemény
Paraíso – colecção privada / Paradise – private collection
2014. december 12-13./ péntek-szombat 20.00
A Koreográfusok új utakon c. sorozatban

Címkék: ,