A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Puss N Boots: Dear Santa… – Norah Jones karácsonyi EP-je csajtriójával + további friss kollaborációi

2019. december 2., 17:44

A dzsessz-pop zongorista-énekesnő Norah Jonest az idei hétszámos Begin Again albuma óta hallhattuk Bobbie Gentry- és Joni Mitchell-feldolgozáslemezeken, az Echo In The Canyon filmzenealbumon, majd Sharon Van Etten- és Mavis Staples-duettekkel is. Az elmúlt hetekben egy sor további kollaborációval is feltűnt, sőt Puss N Boots nevű country/folk-rock triója élén még egy ötszámos karácsonyi EP-t is kiadott.

A 2008 óta működő csajzenekarban a magát gitáron kísérő Norah és egy másik jeles dzsesszénekesnő, a gitáron és ütőhangszereken is játszó Sasha Dobson mellett Catherine Popper a harmadik tag, akit a Ryan Adams-féle The Cardinals és a Grace Potter And The Nocturnals basszista-vokalistanőjeként ismerhettük meg. Eddig egyetlen albumuk jelent meg, a 2014-es No Fools, No Fun, melyen saját szerzeményeik mellett The Band-, Wilco-, Neil Young- és Johnny Cash-dalokat is feldolgoztak. A három művésznő elmúlt években rendszeresen összeálltak karácsonyi koncertekre, többször a sztárszínész Bill Murray társaságában (lásd az alábbi videókat tavalyról), így nem meglepő, hogy december 20-ra meghirdetett idei brooklyni Christmas Extravaganza bulijuk előtt egy ötszámos karácsonyi EP-t is kiadtak.

Az itt hallható Dear Santa… című Puss N Boots-minialbumra, mely a jövő héten vinyl formátumban is megjelenik, a Csendes éj átdolgozása és a tagok saját szerzeményei mellett még Norah menedzser-vokalista barátnője, Sarah Oda is írt egy dalt, egy számba pedig a sztárprodcuer Don Was a társszerzője:

1. Christmas All Over Again (Norah Jones/Sasha Dobson/Catherine Popper)
2. The Great Romancer (Sasha Dobson/Don Was)
3. Christmas Butt (Catherine Popper)
4. It’s Not Christmas ‘Til You Come Home (Sarah Oda)
5. Silent Night (traditional)

.
a Puss N Boots legutóbbi felvétele a néhai Tom Petty egy 1996-os dalának, az Angel Dreamnek a feldolgozása volt október közepén:

.

Norah Jonesnak voltak további őszi kollaborációi is: decemberre meghirdetett dél-amerikai turnéja elé a brazil Los Hermanos rockzenekarból (meg a Strokes-dobos Fabrizio Morettivel és Binki Shapiro énekesnővel közös Little Joy szupergruppból) ismert Rodrigo Amarante dalszerző-gitáros-énekes társaságában jelentetett meg egy dupla A-oldalas kislemezt a Falling és I Forgot című számokkal. . .

. . . november végén pedig a New Orleans-i Tank And The Bangas funk-soul-hiphop együttes énekesnőjével, a slam poetry felől jött Tarriona Tank Ball-lal adott ki egy Playing Along című kislemezdalt. . .

. . . a Take It Away című júliusi közös számuk mellé, melybe Doveman is besegített szintis-társproducerként:

Björk feat. Sindri Eldon: Ancestress – klip az énekesnő fiával közös dalhoz
szept. 22., 15:59
The Smashing Pumpkins: Beguiled – klipdal + további számok az ATUM rockoperából
szept. 20., 18:30
Billy Nomates: Balance Is Gone + Blue Bones – klipdalok az angol énekesnő új CACTI albumáról
szept. 18., 17:52
Björk: Ovule – újabb klipdal a Fossora album elé
szept. 14., 17:45