A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Queens Of The Stone Age: Bad Boy – egy 1959-es Marty Wilde-sláger feldolgozása

2017. október 26., 10:21

A Queens Of The Stone Age-frontember Josh Homme a sztárproducer Mark Ronsonnal felvett új Villains album The Way You Used To Do című bugis rokijának Jonas Åkerlund rendezte sátáni videoklipjében az akkor épp 40 éve elhunyt Elvis Presley-t idézte meg, Nagy-Britanniában lógva pedig egy még élő angol rock’n’roll hősnek, a 78 éves Marty Wilde-nak (Kim Wilde papájának) egy ötvenes évekbeli slágerét dolgozta fel a BBC rádió stúdiójában.

Homme és zenekarának billentyűs-gitárosa, a Jack White-féle The Dead Weatherben is tag Dean Fertita október elején már egy BBC-tévéműsorban, a Jools Holland vezette Later. . .-ben is felléptek kettesben, amikor egy helyi vonószenekar támogatásával adták elő új albumuk címadó számát, az eredetileg szólódalként debütált Villains Of Circumstance-t . . .

. . . de a BBC Radio 1’s Piano Sessions keretében már kísérők nélkül, egyetlen zongorával játszották el az ötvenes évek Tommy Steele és Cliff Richard melletti legnagyobb brit rock’n’roll sztárjának, Maryt Wilde-nak egy 1959-es szerzeményét, a Bad Boy-t.

a feldolgozás mellett a saját aktuális rokijukat, a már említett The Way You Used To Do-t is előadták, de ehhez már két további QOTSA-tag, a basszista Michael Shuman és az ezúttal csak shakert rázó Troy Van Leeuwen gitáros is beszállt melléjük:

.
Marty Wilde (született: Reginald Leonard Smith, 1939) a Bad Boy című slágerének 1959-es eredetijével. . .

. . .és egy 2016-os élő előadásával, az alábbi koncertvideón 5:30-tól:

egy másik korabeli slágerével, a szintén 1959-ből való Teenager In Love című Doc Pomus/Mort Shuman-klasszikussal. . .

. . .és az 1960-as születésű lányának, Kim Wilde-nak írt 1981-es szerzeményével, a Kids In America című new wave sikserdallal, melyet az alábbi 2007-es koncerten együtt adtak elő:

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59