A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Quimby fricska a Ganxsta Zolee és a Kartelnek – Ganxsta Tribute

2015. január 5., 12:02

A Ganxsta Zolee és a Kartel tribute lemezről már kijött két elképesztő feldolgozás Saiid (Akkezdet Phiai) és Mc Columbo (Brains), valamint az Alma Együttesnek interpretációjában. Most itt a Quimby üdvözlete.

2015-ben 20 éves születésnapját ünnepli a Ganxsta Zolee és a Kartel, amit úgy próbál stílszerűen megünnepelni, hogy kiadójával, az 1G Records-szal közösen felkérte a szakma jeles képviselőit, hogy készítsenek fel- vagy átdolgozást a Döglégy-repertoárból. A zenekarok szabad kezet kaptak, hogy a 20 év során született dalokat a saját szájuk íze szerint formálják.

A nyilvánosság bevonásával mintegy két hete indult be a projekt, mikor is Saiid (Akkezdet Phiai) és Mc Columbo (Brains) feldolgozásában bemutatták a „Rossz vér” című dalt. Ezután egy héttel később egy újabb meglepetéssel jelentkezett a menedzsment, az Alma Együttes új szerzeményével, akik a „Stricik és kurvák” átdogozásával, saját fordításban a „Kicsik és durvák” című, gyerekkompatiblis dallal rukkoltak elő.

Mások mellett a Quimby is készített Ganxsta Tribute dalt. Egy teljesen új szám született, átemelve az elmúlt évek Kartel szövegeiből Kiss Tibi és Varga Livius értelmezésében. A „Hasta La Ganxsta” című dalhoz gyártottak egy klipet is Ipacs Gergely rendezésében. A forgatás helyszíne egy Budapest környéki kisváros temetője volt. A klip különlegessége, hogy jó néhány, a Tribute projektben szintén résztvevő zenekar tagjait is felfedezhetjük, mint mellékszereplő. Így a Junkies, az Uzipov, a Fish!, a Muriel, az Alma Együttes vagy a Soerii & Poolek tagjai is megjelennek a klipben. A remek rendezés, operatőri munka (Hartung Dávid) és vágás (Szeljak György) mellett érdemes megemlíteni a sminkes/maszkmestert, Sapanidis Athinát, akinek Varga Livius – a klipben látható – elképesztő külsejét köszönhetik a rajongók.

Quimby – Hasta La Ganxsta (Ganxsta Tribute) 18+ tartalom

Lesz lemezbemutató is

A mintegy 20 előadó részvételével elkészülő tribute lemez bemutatása is nagyszabású vállalkozás lesz!

Sztárvendégekkel és show-val ünnepli a zenekar a 20. születésnapját a Barba Negra Music Clubban 2015. január 10-én, szombaton. Zolee-ék a kétórás program során végigveszik a Kartel két évtizedes pályafutásának legfontosabb állomásait. Nagy meglepetésekben lesz részünk, a megjelenés erősen ajánlott!

Brains feat. Saiid (AKPH) feat. Ganxsta Zolee – Rossz Vér (Ganxsta Tribute)

Alma Együttes – Kicsik és durvák (Ganxsta Tribute)

Facebook-esemény

Előzenekar:
Gypo Circus
Uzipov

Fellépők:
Siska Finuccsi
Brains feat Saiid (AKPH)
Soerii&Poolek
Csipa (Hooligans)
Paddy And The Rats
Majka & Curtis