A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

RADIO GRUNGERY VOL. 16. – CLEAN TONE OF 90s’ SEATTLE

2022. június 4., 15:38

A Radio Grungery júniusi adásában seattle-i zenekarok kevésbé zajos dalaiból válogatunk. A műsort szombaton és vasárnap 5-től hallgathatod meg az Open Air Rádión. A múlt heti Rockers’ Paradise feat. Radio Grungery Pearl Jam-különkiadás pedig ide kattintva hallgatható meg.

„A kilencvenes évek eleji alternatív rock képviselői, élükön a seattle-i grunge bandákkal, új megközelítést hoztak az addig megszokott és jól működő dalszerzési metódusokba. A jellemzően tiszta hangszíneken előadott, statikusabb verzéket robbanásszerű, dinamikus refrének követték, egyfajta hullámzó lüktetést adva ezzel a felvételeknek. A dolog – a maga egyszerűségével együtt –  annyira működőképes volt, annyira előremutatónak bizonyult, hogy az egyes műfajok és alműfajok dalszerzői átvették, és a mai napig receptként használják a sémát” – mondja Pintér Miklós, az adás szerkesztője.

 A Radio Grungery Vol. 16-ban az ismertebb seattle-i bandák mellett olyan zenekarok felvételei is megszólalnak, amelyek kevesebb figyelmet kaptak annak idején.

„A mai adásban a tiszta hangszínekre, az egyszerűbb dalokra fókuszálunk. Persze, most is előfordul majd, hogy a gitárosok a refrénekben rátaposnak a torzítókra, de az alaptónus mindegyik dalnál nyugodtabb lesz. Érdekes egyvelegre lehet számítani, kivétel nélkül óriási dalokkal, ráadásul mind a kilencvenes évek Seattle-jéből vagy környékéről származik” – teszi hozzá a szerkesztő.

A Radio Grungery Vol. 16 adása szombaton és vasárnap 17:00 órától hallható itt, az Open Air Rádión!

Tracklist:

 1. Pearl Jam – Daughter
 2. Alice in Chains – No Excuses
 3. Screaming Trees – Dollar Bill
 4. Nirvana – Polly
 5. The Rockfords – Riverwide
 6. Mother Love Bone – Bone China
 7. Mudhoney – Between Me and You Kid
 8. Mark Lanegan – Ugly Sunday
 9. Soundgarden – Blow Up The Outside World
 10. Three Fish – Song for a Dead Girl
 11. Jerry Cantrell – Cut You In
 12. Candlebox – Far Behind
 13. Brad – The Day Brings
 14. Mad Season – River of Deceit
 15. Love Battery – Head of Gringo
 16. Temple of the Dog – All Night Thing

Töltsétek le az Open Air Rádió appját mobilra a GooglePlay-ből vagy az AppStore-ból, hadd szóljon!