A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

RADIO GRUNGERY VOL. 17. – SEATTLE’S GIRL POWER – a hétvégén 5-től az Open Air Rádión

2022. szeptember 23., 14:31

Különleges válogatással tér vissza a nyári szünet után a Radio Grungery. A szeptemberi adásban kizárólag seattle-i kötődésű, női előadók és női frontemberes zenekarok dalaiból szemezgetünk. A műsort szombaton és vasárnap 17:00-tól hallgathatod meg az Open Air Rádión.

„A Pacific Northwest zenei színterének mindig is különösen fontos és érdekes szereplői voltak a női előadók. Ha csak arra gondolunk, hogy Ann Wilsonnal és Nancy Wilsonnal a fedélzeten milyen sikereket ért el a hetvenes években a Heart, hogy a nyolcvanas évektől kezdve milyen meghatározó szereplője volt a seattle-i punk színtérnek Kim Warnick zenekara, a Fastbacks, vagy hogy milyen hatása volt a kilencvenes években az Olympiából induló feminista punk mozgalomnak, a Riot grrrlnek, milyen sikereket ér el napjainkban Brandi Carlile, akkor talán senki sem csodálkozik el azon, ha azt állítom, méltatlanul keveset beszélünk a seattle-i és környékbeli girl powerről” – mondja Pintér Miklós, az adás szerkesztője.

 A Radio Grungery 17-ik adásában egy-két ismertebb felvétel mellett valódi különlegességek és kevésbé közkeletű dalok is felcsendülnek majd.

„Egyből egy érdekességgel, a Soundgarden Searching with My Good Eye Closed című dalának Brandi Carlile-féle Record Store Day-es feldolgozásával nyitunk, de természetesen lesz Fastbacks, Gits, 7 Year Bitch és Bikini Kill is. Külön szeretném felhívni a figyelmet Carrie Akre szólófelvételére, a House at the End of the Worldre, valamint a szintén hozzáköthető Hammerbox, Goodness és The Rockfords dalokra, illetve a Black Tones és a Schoolyard Heroes számaira” – teszi hozzá a szerkesztő.

A Radio Grungery Vol. 17 adása szombaton és vasárnap 17:00-tól hallható itt, az Open Air Rádión!

Tracklista:

 1. Brandi Carlile – Searching with My Good Eye Closed
 2. The Rockfords – This Life
 3. Hammerbox – Trip
 4. Schoolyard Heroes – Dude, Where’s My Skin
 5. Bikini Kill – Rebel Girl
 6. The Black Tones – Ghetto Spaceship
 7. Carrie Akre – House at the End of the World
 8. 7 Year Bitch – Kiss My Ass Goodbye
 9. Bully – Where to Start
 10. Goodness – Superwise
 11. Fastbacks – In the Summer
 12. Giants in the Trees – It Goes
 13. The Gits – Precious Blood
 14. The Lovemongers – Battle of Evermore

Ha elvinnéd magaddal a rádiót, töltsd le mobilra az Open Air Rádió appját a GooglePlayből vagy az AppStore-ból, hadd szóljon!

Magyar siker: 13 állomásos ázsiai turnéra indul a Bohemian Betyars
okt. 2., 20:23
SzínházTV: a színház Netflixe – új évad október 1-jétől
szept. 30., 11:12