A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

RADIO GRUNGERY VOL. 20 – GRUNGE: 2022 VS. 2023

2023. március 18., 14:30

Az év első, márciusi Radio Grungery adásában hazai és külföldi, grunge-hatásokkal dolgozó zenekarok 2022-es és 2023-as felvételeiből válogatunk. A műsort szombaton és vasárnap 17:00-tól hallgathatod meg az Open Air Rádión.

A tavalyi év Seattle-ben és környékén – grunge-szempontból – talán kevésbé volt pezsgő és intenzív, mint a korábbiak, a Pacific Northwestről származó előadók hatásait magukon hordozó hazai zenekarok ezzel szemben igencsak aktívnak mutatkoztak.

„Számos nagyszerű hazai lemez és EP jelent meg 2022-ben, a Nagyúr, az Everflow, az Aebsence, a Trident, a Ghoast Toast, a Clue vagy az Atom kiadványai például különösen izgalmas dalokat rejtettek, még ha nem is mindegyiket sorolhatjuk a szigorúan vett grunge-skatulyába” – mondja Pintér Miklós, az adás szerkesztője.

A Radio Grungery Vol. 20-ban természetesen a nemzetközi színtér is megmutatja magát, Seattle-ből például ott lesz az új album kiadása előtt álló Mudhoney, a Pearl Jam frontembere, Eddie Vedder, a Painted Shield soraiban a szintén Pearl Jam-zenész Stone Gossarddal, a feltörekvő King Youngblood, vagy a korábbi Sub Pop-legenda Afghan Whigs is.

„Az I’ll Make You See God című Afghan Whigs-dal olyan, mintha Greg Dulliék szinte csak Queens of the Stone Age-et hallgattak volna mostanában, hatalmas húzása van a számnak! Emellett jó szívvel ajánlom a nemzetközi vonalról a Stone Temple Pilots-basszusgitáros Robert DeLeo albumának egyik country-hatású tételét, a Feeder Torpedóját, és a Mudhoney szokásosan tízpontos Almost Everything című felvételét is” – teszie hozzá a szerkesztő.

A Radio Grungery Vol. 20 adása szombaton és vasárnap 17:00-tól hallható itt, az Open Air Rádión!

Vagy töltsétek le a rádió appját mobilra a GooglePlayből vagy az AppStore-ból, hadd szóljon!

Tracklist:

1. Everflow – Élni kell

2. Nagyúr – Okos kutya

3. Trident – Közel az éj

4. Atom – Termék a polcon

5. Clue – Improper Eternity

6. Aebsence – 12 fáradt mozdulat

7. Ghost Toast – Get Rid of

8. Mudhoney – Almost Everything

9. Afghan Whigs – I’ll Make You See God

10. Eddie Vedder – Mrs. Mills

11. Painted Shield – Blue Crystal

12. Feeder – Torpedo

13. Robert DeLeo – Anew

14. King Youngblood – Thread

A Radio Grungery korábbi adásait itt hallgatod meg.