A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

RADIO GRUNGERY VOL. 9: JEFF ANGELL

2021. június 26., 15:56

A Radio Grungery június 26-27-i adásában egy egészen kiemelkedő művész, Jeff Angell életművéből válogatunk. Post Stardom Depression, The Missionary Position, Staticland, Walking Papers dalok hangzanak majd el és pár különlegesség, korunk egyik legkreatívabb, legegyedibb előadójának diszkográfiájából. A műsort szombaton és vasárnap 5-től hallgathatod az Open Air Rádión.

Jeff Angell az elmúlt évtized legkapósabb seattle-i zenésze.

A Walking Papersben olyan legendás helyi arcokkal játszott együtt, mint Duff McKagan és Barrett Martin, de többször előfordult, hogy Mike McCready, a Pearl Jam gitárosa is fellépett zenekara ötödik tagjaként. (A billentyűs a régi harcostárs, Benjamin Anderson volt; Mike pedig két szólót hagyott maga után az első WP-lemezen!)

A 2015-ben megrendezett Mad Season koncerten, amit McCready, Martin és McKagan a Seattle Symphony nagyzenekari kíséretével Layne Staley és Andy Wood emlékének szentelt, Chris Cornell mellett két dalt is Angell énekelhetett. Zenekarait olyanok vitték el magukkal turnézni, mint a Queens of the Stone Age és Dee Dee Ramone (Post Stardom Depression), az Alice in Chains és a Stone Temple Pilots (Walking Papers), vagy a Candlebox (Staticland).

A kiváló énekes-gitáros-dalszerző különösen nagy népszerűségnek örvend Magyarországon: a két budapesti Walking Papers-koncertet ma is életük egyik legjobbjának tartják a megjelentek.

„Jeff Angell – mondhatom – az idők folyamán jó barátom lett. Többször interjúztam már vele, ebből kétszer Seattle-ben, és számtalan koncertjére elkísértem Európában. Magyarországot különösen szereti, talán mert a világon itt van a leglelkesebb és leghűségesebb rajongótábora. A Walking Papers kicsit a szakma zenekara is. Számtalan magyar zenész és újságíró nagy tisztelője a bandának meg persze Jeffnek is” – mondta el Pintér Miklós, a Radio Grungery szerkesztője.

A mai adásban Jeff Angell teljes életművét megidézzük. A Post Stardom Depression, a Missionary Position, a Staticland és a Walking Papers dalok mellett az ominózus Mad Season koncertről is hangzik el felvétel, aztán az egyik élő, Mike McCready-vendégszereplés is műsorra kerül, sőt, egy igazi ritkaság is felcsendül majd.

„Egyszer mutattam Jeffnek, hogy nézd, az egész karriered megvan CD-n és vinylen is. Nézegette, nézegette a lemezeket, majd azt mondta: ’Igen, majdnem, de egy valami hiányzik! Megjelentettünk egy EP-t még az első albumunk előtt, 2000-ben a Post Stardom Depressionnel, már csak két példányom maradt belőle, az egyiket elhozom neked holnap.’ Ez volt a Sexual Uno, egy ötdalos, zseniális anyag. A negyedik szám egészen különleges, kicsit ki is lóg Jeff életművéből. A címe az, hogy Drown in a Dream, és iszonyúan súlyos, talán a legsúlyosabb az egész életműben, tiszta pszichedelia az egész. Már csak amiatt is érdemes lesz velünk tartani” – mondja a szerkesztő.

A Radio Grungery Vol. 8 adása szombaton és vasárnap 17:00-tól halható itt, az Open Air Rádión!

A setlist:

 1. Post Stardom Depression – Honeymoon Killer
 2. The Missionary Position – White Knuckles
 3. Jeff Angell’s Staticland – Freak
 4. The Missionary Position – The Objects In The Mirror
 5. Walking Papers – Red And White
 6. Post Stardom Depression – Drown In A Dream
 7. Walking Papers – I Know You’re Lying
 8. Post Stardom Depression – Monster
 9. The Missionary Position – How It Feels
 10. Walking Papers – The Whole World’s Watching [Live]
 11. Mad Season feat. Jeff Angell – Lifeless Dead
 12. Walking Papers – The Butcher
 13. Post Stardom Depression – Gimmie Gimmie
 14. Walking Papers – Divine Intervention
 15. Walking Papers – Stood Up at the Gates of Heaven
 16. Walking Papers – A Place Like This

Töltsd le a rádió appját mobilra az App Store-ból vagy a Google Playből, hadd szóljon!

Egyszerre para és megnyugtató a JÜ új videója
szept. 16., 15:45