A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Real Lies

2015. április 15., 23:40

A szegedi Real Lies zenekar 2005 óta mozog a hazai underground életben. A kritikák szerint “egyedien vegyítik a stílusokat, de leginkább a grunge, stoner vonal, az ambientes lebegés, és a pofátlanul slágeres, fejben ragadó rock metszéspontjára lehetne belőni a zenéjüket.” A banda első demóját “Wulfgang” címmel 2007 végére készítette el, melynek köszönhetően jópár hazai és külföldi klubot, fesztivált (Sziget, SZIN, stb.) megjártak.

2009 elején megjelent a “Tenorman” című kislemez, ami számtalan pozitív kritikát kapott. Zenéjükre két amerikai kiadó is felfigyelt: a Quickstar Productions Rock 4 Life” nemzetközi válogatáslemezének nyitó dalává választotta a “Kamionpuszi” című számot, a 272 Records pedig “Close To Be Opened” című dalukat kérte el.

A Tenorman ismertségének hatására az elmúlt években egy határon túli turné mellett több, magyarországi és külföldi koncertet adott a banda, Ausztriában, Romániában és Szerbiában. Mindeközben megírták a “9” című lemez dalait, ami 2014 augusztusában jelent meg a MamaZone kiadó gondozásában. Az album kedvező sajtóján túl élőben is jók a visszajelzések. A zenekar nem a színpadi stand-up híve, inkább a dinamikus, energikus előadásmódjával vívja ki a pozitív visszhangokat.

9 című lemez dalai
Facebook-oldal

Zenekarok, figyelem!

Az Open Air Rádió várja a tehetséges zenekarok jelentkezését. Ha zenekarotok van és nem kerültetek be a Dal-ba, nálunk nagy eséllyel rádiójátszásotok lehet. Küldjétek el legjobb számaitokat címünkre és csapatunk megvitatja, hogy rotációban játszik-e benneteket, vagy javasolja a Dal jövő évi előválogatóját.

E-mail: kontakt@openairradio.hu


Ten years before

Hallatlan “játszó-tér” feltörekvő zenekarokkal a popkultúráért. Upperground pillanatok sok szeretettel, havi két alkalommal csütörtökönként Budapestről!

Eltökélt célunk, hogy megmutassuk Nektek azokat a zenekarokat, akik még nem kerültek be a köztudatba, pedig ott van a helyük!

A Ten years before Facebook-oldala