A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Rejtélyes folytatást kapott a Blair Witch Project

2016. július 24., 21:55

Az első igazi, kézikamerás horrornak számító 1999-es film adaptációját hamis címmel, titokban forgatták és az utolsó pillanatig rejtegették a sajtó elől. A műfajteremtő, okkult erdei rémtörténet újragondolt verziója ősszel kerül a mozikba.

neon_0001_large

Az ezredforduló utáni filmszakma vitatott találmánya az úgynevezett found footage, az úgynevezett kézikamerás-filmek műfaja. A bravúros ár-érték arányú módszer a lelkes amatőr filmesek egyedüli esélyétől mára a legnagyobb stúdiók kedvenc aranybányájává lépett elő, mely elenyésző gyártási költségek mellett gigantikus bevételeket képes produkálni, elég csak a 2007 óta összesen hat részt megért Paranormal Activity széria sikerére gondolni.

A műfaj azonban sehol sem lenne Daniel Myrick és Eduardo Sánchez 1999-es lavinát elindító filmje, a Blair Witch Project nélkül. A boszorkányüldöző fiatalokra felhúzott történet a maga idejében forradalminak számított, melyet valóban bárki által beszerezhető felszereléssel forgattak, annak érdekében, hogy a költségeket lényegében egy hétvégi kirándulás büdzséjére minimalizálják.

Valószínűleg ezért is ért mindenkit villámcsapásként, mikor egy Comic-Con vetítésen mindenféle előjel nélkül mutatták be a 2016-os Blair Witch előzetesét. Az Adam Wingard rendezte filmet az elmúlt hónapokban szinte teljességgel titokban tartották, és még a gyártás során is csak a The Woods álcímen futott. A Blair Witch szeptember 16-án kerül a mozikba.