A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Rejtvény: hány Marley-gyerekre van szükség a Budapest Park megtöltéséhez?

2016. július 11., 12:15

Bob Marley-nak hét feleségtől összesen tíz vér szerinti gyermeke született, egyet pedig adoptált. Közülük nyolc döntött úgy, világhírű reggae zenészként teljesedik ki. Ky-Mani Marley július 13-i Budapest Park koncertje kapcsán összeszedtük a dinasztia zenei termésének majdnem legjavát.

7bros

Bob Marley hétszer házasodott, feleségeitől pedig összesen tíz gyermeke született, egy lányt pedig örökbe fogadva sajátjaként nevelt. Ugyan a  pletykák legkevesebb még kettő, házasságon kívüli leszármazottról szólnak, a velük való rokoni kapcsolatot soha nem ismerte el a család.

A reggae titán ivadékai közül mindössze hárman, Karen, Robert és az adoptált Stephanie Marley gondolták úgy, nincs rájuk igény a popszakmában. Ez pedig azt jelenti, eddig összesen nyolc rasta előadó turnézott a világban Marley nevének hullámait meglovagolva.

David „Ziggy” Marley az elsőszülött fiú, 48 éves korára szép karriert tudhat magáének. A bolygó egyik legsikeresebb reggae kollektívája, a Melody Makers élén négy Grammy-díjat nyert megszámlálhatatlan lemezt – köztük gyermekalbumokat – jelentetett meg, ha pedig ez nem lenne elég, saját képregényét is kiadta, Marijuanaman címmel.

Sharon Marley éveken át a Melody Makers tagjaként turnézott, mielőtt a kingstoni Bob Marley múzeum élére került volna.

Cedella Marley hosszú időn át a Melody Makers-ben vokálozott, mielőtt gyermekkönyvek írására adta volna a fejét.

Stephen Marley bátyjához hasonlóan sikeres, Grammy-jelölt zenész, és producer. A Melody Makersban való munkásságán túl szólóprojektjeivel is nemzetközi sikereket ért el.

Rohan Marley nem csak reggae zenész, de a turnék mellett olyan sajátmárkás termékek kiötlője, mint például egzotikus pörkölésű kávébabokat kínáló Marley Coffee.

Julian Marley ugyan legfőképp testvérei zenekaraiban vendégeskedik, önálló zenei munkásságáért szintén Grammy-re jelölték.

Damian Marley a legifjabb és talán a legsikeresebb az összes testvér közül. Három Grammy-díja mellett reggae zenészként olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Mick Jagger vagy Skrillex.

Ky-Mani Marley nem csak sikeres reggae és dancehall muzsikus, de jamaikában elismert színész is. A Budapest Parkba július 13-án a német Gentleman-nel közösen érkezik.

Címkék:
Májusban érkezik a Mdou Moctar eddigi legszenvedélyesebb albuma
febr. 29., 17:06