A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

RÉN: Time – egy New York-i énekesnő bemutatkozó dala és klipje

2014. december 28., 14:06

Az első magyar nyelvű cikküket itt ebben a rovatban kapó befutóesélyes énekesnők sorozata (melyben a svéd Dotter és Seinabo Sey, a holland Bea és a brit Jetta is szerepelt) a New York-i Ryn Weaverrel indult és most karácsony hetében jöjjön a szintén New York-i RÉN, aki The Jingle Belles nevű télapósipkás csajkvartettje mellett most szólóban lesz popsztár!

A Berklee College Of Music hallgatójaként végzett Renée Orshan nem az egyetlen zenész a családjában, élő fellépésein gyakran Reuben nevű fivére gitározik és a nővére, Eden Simone vokálozik. Renée régebben Edennel duóban is adott műsorokat gyerekzsúrokon, tavaly pedig nővére karácsonyi feldolgozásokra specializálódott The Jingle Belles vokálkvartettjébe is beszállt, de idén RÉN néven indított friss popkarriert: az új művésznév alatt novemberben közzétett Time című első számához most decemberben készült el a klip és az első RÉN-koncertre is csak két hete került sor. Az eklektikus zenei ízlésű dalszerző-énekesnő legnagyobb kedvenceiként a Beatles-számokat említi, melyek egyaránt képesek „táncra, gondolkodásra, mosolygásra és sírásra késztetni” – és ő is valami hasonlót szeretne elérni. Ehhez jó kezdetet jelent a funk és reggae határán lüktető szintetizátoros alapú Time, melyet RÉN egy brooklyni producerrel, Luca Buccellatival készített, aki Yellerkin nevű saját indie pop zenekara mellett már több kezdő énekesnő (Tei Shi, HΛNΛH stb.) felvételeinél is bábáskodott. A Time című bemutatkozó dal New Yorkban forgatott klipjét Patrick Ryan Morris rendezte.

a Jingle Belles (a télapósipkás nővérek mellett Samantha Priore és Charlie Kay) múlt havi promóvideója már karácsonyi hangulatban:

ren-jinglebelles

.
ráadásként álljon itt az első RÉN-számban segédkező Luca Buccellati producer néhány további munkája 2014 őszéről: az Adrian Galvinnal alapított Yellerkin nevű együttesének Tools című dala…

…továbbá két kezdő énekesnő, Tei Shi (Valerie Teicher) és HΛNΛH egy-egy friss száma:

Tei Shi: Bassically

HΛNΛH: Hideaway

.
FRISSÍTÉS: január közepén Sunflowers In The Sky címmel megérkezett a második RÉN-dal is, mely ismét Luca Buccellati producerrel készült!

ren-sunflowers

www.facebook.com/renmusicpage

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39