A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Rendkívüli lemezzel jelentkezik a Fonogram-díjas Amoeba zenekar

2023. január 29., 19:15

A budapesti zenekar tavaly ‘Az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma’ kategóriában nyerte el a Fonogram-díjat, új lemezük pedig máris az egyik legizgalmasabb magyar kiadónál jelenik meg. Az Amoeba eddigi lemezei kivétel nélkül úgy születtek meg, hogy a produceri feladatokat a zenészek maguk látták el, a most megjelenő dalokhoz viszont meghívtak maguk mellé egy külső producert, az underground körökben tzapa néven elhíresült fiatalembert.

A tzapa név mögött Kiss Balázs Márton áll, aki több más stílusban is dolgozott már korábban, legfőképpen “klasszikus” hip-hop ütemgyárosként, de ilyen szerepkörben először tevékenykedett más előadók dalain. Mind a zenekarnak, mind a producernek ez egy új, eddig szokatlan munkafolyamat volt, idővel azonban nagyon belejöttek a közös munkába, a végeredménnyel pedig maximálisan elégedettek mindannyian. A lemezre le is csapott az elmúlt évek egyik legnagyobb magyar sikertörténetét megvalósító Blunt Shelter kiadó. A label sokmilliós meghallgatásokat produkál spotify-on, zenei kurátorok szerte a bolygón tapsolnak a kiadványaik hallatán, borítékolható, hogy a későbbiekben világszerte is egyértelműen elismert kiadóvá nőhet. Az EP megjelenését megelőzi majd két kislemez is, ezek január 31-én, illetve február 14-én jelennek meg, a nemes egyszerűséggel Amoeba x tzapa címre keresztelt EP pedig február 28-án kerül majd nyilvánosságra.

A lemez dalait élőben először a budapesti Akvárium klubban adja elő majd a zenekar. A koncert létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. A bemutató bulin a budapesti zïp zenekar melegíti majd a hangulatot. Ők szintén a Blunt Shelternél adták ki legutóbbi nagylemezüket, ami szép sikereket ért el.

Facebook-esemény

Fotó: Kersner Máté