A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Renée Zellweger feat. Sam Smith: Get Happy – Judy Garland-feldolgozás a Judy filmzenelemezről

2019. szeptember 25., 10:57

A legendás amerikai énekes-színésznő Judy Garland (1922–1969) életének utolsó évében, 1968-69-es londoni koncertjei idején játszódó Judy című életrajzi filmnek a héten tartják a mozibemutatóját, és ehhez igazítva szeptember 27-én megjelenik a filmzenelemez is, melyen a címszereplő Renée Zellweger énekli a néhai díva és gay icon nagy slágereinek feldolgozásait, köztük egy-egy duettet is két meleg sztárénekes, Rufus Wainwright és Sam Smith társaságában – az utóbbival közös Get Happy itt már hallható is beharangozóként.

A Get Happy című 1930-as Harold Arlen-szerzemény Judy Garland 1950-es verziójában lett a legismertebb a Nyári előadás című zenés filmben, a Judy filmzenelemezére pedig Renée Zellweger most duettként énekelte fel Sam Smith-szel, aki 17 éves korában, filmes tanulmányai idején lett Garland-rajongó: „Életem egyik ikonja. A legbátrabb emberi lények egyike volt, a sebezhetőségétől és az őszinteségétől még ma is ugyanúgy libabőrös leszek, mint amikor első alkalommal találkoztam a művészetével. . . Igazán megtiszteltetés volt Renée-vel együtt énekelni. Senki más nem tudta volna ilyen jól eljátszani Judy szerepét, és karrierem egyik csúcspontja, hogy vele – és így egy kicsit Judyval – énekelhettem.

.
Renéee Zellweger a másik duettpartnerével, a Rufus Does Judy At Carnegie Hall című 2007-es Garland-feldolgozásalbumáért Grammy-jelölést is kapó Rufus Wainwrighttal, akivel a Have Yourself A Merry Little Christmas című sztenderdet rögzítették a filmzenelemezre:


a leghíresebb Garland-dal, az 1939-es Óz, a csodák csodája filmből való Over The Rainbow című Arlen-szerzemény Zellweger énekével:

.
a Judy film mozielőzetese:

az igazi Judy Garland 1969-ben Londonban:

.
FRISSÍTÉS: a teljes Judy filmzenelemez Renée Zellweger énekével, a dalok közt a karácsonyi Rufus Wainwright-duettjével!

Renée Zellweger: Judy – Original Motion Picture Soundtrack (2019)

1. By Myself
2. Get Happy (duet with Sam Smith)
3. For Once In My Life
4. Zing Went The Strings
5. You Made Me Love You
6. Talk Of The Town
7. Come Rain Or Come Shine
8. Have Yourself a Merry Little Christmas (duet with Rufus Wainwright)
9. The Trolley Song
10. The Man That Got Away
11. San Francisco
12. Over The Rainbow

.
ráadásként itt van Renée Zellweger egy korai éneklése A zenebirodalom visszavág című 1995-ös filmben, Coyote Shivers kanadai gitáros-énekes Sugarhigh című dalában – a legjobb rész 2 perc 30-tól:

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08