A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Richard Reed Parry – szólóalbum az Arcade Fire multiinstrumentalistájától

2018. július 19., 17:31

Az Arcade Fire tagságából a zenekarvezető Butler házaspár mellett a többi tag is aktív külön-külön: 2015-ben a multiinstrumentalista-vokalista Will Butler öcsi, 2016-ban a hegedűslány Sarah Neufeld és a dobos Jeremy Gara, 2017-ben pedig a basszusgitáros Tim Kingsbury (Sam Patch) adott ki szólóalbumot, és most 2018-ban a gitáros-nagybőgős-tangóharmonikás Richard Reed Parry a soros: a mai napon két számmal és egy videóval jelentette be szeptember 21-re Quiet River Of Dust Vol. 1 című lemezét, melyhez 2019 tavaszán érkezik a 2. rész.

Az 1977-es ottawai születésű Richard, aki 2002 óta a montreali posztrockos-kamarazenés Bell Orchestre-ben is alaptag Sarah-val együtt, szólóban főleg a kortárs klasszikus zenéhez vonzódik, Music For Heart And Breath címmel már kiadott 2014-ben egy albumot kompozícióiból, továbbá gyakran dolgozik ebben a zenei világban Aaron és Bryce Dessner zeneszerző-gitáros tesvérpárjával is a National együttesből (amelynek hangszerelőként és vendégzenészként is többször besegített már, majd 2016-ban szerepelt az általuk összeállított sztárparádés Grateful Dead-tribute albumon is).

A most bejelentett Quiet River Of Dust Vol. 1, melyet fenti trióképen látható Stefan Schneider dobossal és Laurel Sprengelmeyer billentyűsnővel rögzített, más ihletésű: Richard Reed Parry új kétrészes albumát (melyből a Vol. 2 jövő márciusban a tavaszi napéjegyenlőséghez igazítva jelenik meg) brit folkdalok mellett buddhista mítoszok, szamuráj halálversek és Japánban tett utazások inspirálták, az elsőként bemutatott On The Ground című dalt például a Koya-Sān szent hegyén lévő templom melletti erdőben tett magányos séta során hallott kísértethangok („az erőteljes harmóniaéneklésük megmagyarázhatatlan módon pont úgy hangzott, mint néhai édesapám Friends Of Fiddler’s Green nevű folkzenekara, mely egész gyermekkorom és felnövésem kísérőzenéjét jelentette”).

A Quiet River Of Dust Vol. 1 albumról beharangozóként itt a háromperces Sai No Kawara (River Of Death) és a hétperces On The Ground című számok közös videója Richard Reed Parry és az animátor Caleb Wood rendezésében:

FRISSÍTÉS: augusztus közepén a Song Of Wood című dalt is bemutatták a lemezről!

.
az album számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:

.
Richard Reed Parry a Just A Blip című Arthur Russell-dal feldolgozásával a 2014-es Master Mix: Red Hot + Arthur Russell válogatásról. . .

. . . és szintén 2014-es Music For Heart And Breath című szerzői albumának beharangozó kisfilmjével és egyik számával:

Új Chromatics- és Desire-számok az After Dark 3 válogatásalbumon
okt. 23., 13:19
Hot Chip feat. Jarvis Cocker: Straight To The Morning + új dalok a Late Night Tales lemezsorozathoz
okt. 23., 10:58
Inhaler: When It Breaks – új dal (meg egy Mazzy Star-feldolgozásklip) Bono fiának zenekarától
okt. 22., 19:57
Lawrence Rothman – dalok az új dupla albumról, klip a Lucinda Williams-duetthez
okt. 22., 14:47