A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ricky Gervais elárulta, hogy melyik a kedvenc Bowie lemeze

2023. január 1., 10:31

Közeledik David Bowie születésnapjának, illetve halálának évfordulója, és ilyenkor megszaporodnak a zenészről szóló cikkek, elemzések és visszaemlékezések.  Az angol humorista nemrég egy showműsor vendége volt, ahol beszélt David Bowie-hoz fűződő viszonyáról, és elmondta, melyik számár a legmeghatározóbb nagylemeze.

Ricky Gervais már vagy 25 éve rajongott David Bowie-ért, egyik legnagyobb inspirációs forrásáért, amikor először találkoztak. A humoristát éppen kezdte megismerni a közönség a The Office tévésorozat miatt, amikor bemutatták őket egymásnak, de a zenész semmit nem tudott Gervais-ről, viszont mindezt nagyon óvatosan és udvariasan hozta a tudomására.

Gervais nem sokkal később viszont kapott egy e-mailt Bowie-tól, amiben a zenész megírta neki, hogy megnézte a sorozatot, és be is jött neki. Innentől kezdve pedig baráti viszony alakult ki közöttük. Talán ennek köszönhető az is, hogy amikor Gervais felkérte a zenészt, hogy játssza el önmagát a soron következő sorozatában, az Extrasban, azonnal igent mondott, sőt még egy dalt is írtak közösen, ami az adott részben el is hangzott. Bárki híres ember, aki egy Gervais-sorozatban önmagát alakítva feltűnik, nem kicsit kinevetteti magát, saját maga paródiáját adja, ám Bowie kivétel volt, vele egy fokkal nagyobb tisztelettel bánt a humorista, mint másokkal.

A showműsorban aztán Gervais azt is elárulta, hogy a sok-sok Bowie lemez közül melyik a kedvence: az 1973-ban megjelent Aladdin Sane, mert a melankolikus szépség keveredik arajta a reménnyel a humorista szerint. A lemez akkor született, amikor Bowie a Ziggy Stardusttal világhírű lett, és elindult meghódítani Amerikát. Kettőség dolgozott benne ebben az időszakban, ami a lemeznek is izgalmas feszültséget adott: Bowie egyfelől fenn akart állni a színpadon, hogy előadja a dalait, másfelől viszont semmi kedve nem volt egy fárasztó buszos turnéhoz egy rakás vadidegen emberrel. De azért csak megcsinálta mindkettőt.

Kezdjük a hetet pazar francia punkkal!
ápr. 22., 6:07