A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Robbie Willams ezt kéri a Szigettől

2015. augusztus 10., 17:32

30 kanapé, 50 liter jég, rengeteg tehéntej és még több tükröződő felület – Robbie Williams szigetes megmérettetése előtt a riderből szemezgetve válik világossá, mit kíván a rendezőktől korunk egyik leginkább sikíttató brit popsztárja. A Sziget Európa popfesztiváljainak egyik legcombosabb képviselője, olyan rendezvény, mely nagyszínpadán a nemzetközi elsővonal képviselői jelennek meg.

robbie-williams-begeisterte-in-linz-mit-altbewaehrtem-41-57783059

Világsztárokat szervírozni pedig nem csak anyagi szempontból komplikált feladvány, a házigazdának – még ha papírforma szerint megrendelő is -, minden szinten ki kell szolgálnia a kedves és nyilván drága vendéget. Bár a Van Halen zenekar szín szerint válogatott M&M drazsékra vonatkozó igénye ma már unalomig ismert szeszély, a hétfő este a Szigeten koncertező Robbie Williams sem könnyíti meg a szervezők dolgát.

A brit popsztár aktuális, Let Me Entertain You című turnéja során Budapest előtt már útba ejtette például Minszket, a koncert ridere, azaz a sztár kívánságlistája aligha vékonyabb az ottaninál. Robbie Williams 120 fős stábbal utazik, melybe zenekarán és  technikai személyzeten túl nyolc menedzser, hat testőr, az énekes saját stylistja, masszőre, hat szakács és külön felszolgáló személyzet is beletartozik. Williams magának három, faltól falig kivilágított tükörrel ellátott öltözőt tart méltányosnak, melyek közül azonban az egyiket saját apja, a koncerteken tartalék vokalistaként funkcionáló Peter Williams használja. Az énekes a Minsk Arenában tartott koncertjére 280 törülközőt, hat porral oltót és négy különböző brit újság legfrissebb számát is igényelte.

M_Id_392553_Robbie_Williams_

Williamsre a turné során saját séfjei főznek, akiknek az énekes ízlelőbimbóinak kiszolgálásához Fehéroroszországban 16 liter tejre, egy kiló paradicsomra, ugyanennyi gombára, 48 tojásra és 24 fánkra volt szükségük. Mindezen felül a brit csillag koncertjeinek tűzforró hangulatát a rider szerint a szervezők 50 kiló jéggel kötelesek kompenzálni, melyet a backstageben egy külön erre a célra szolgáló hűtőben illendő elhelyezniük. Érdekesség, az énekes kifejezett és különleges kérése, miszerint a zenekar számára fenntartott területen legkevesebb 30, szabadon választott típusú kanapé is képviseltesse magát.

BUDAPEST TELI VAN FALUVAL – INDUL A RADNÓTI SZÍNHÁZ PODCAST-SOROZATA
nov. 20., 16:45