A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Rod Stewart: 40 év után tér vissza a The Faces

2015. augusztus 6., 18:44

Rod Stewart egyetlen angliai koncert erejéig feléleszti 1975-ben feloszlott kultzenekarát, a The Facest. Szeptember 5-én a mindenkori rock’n’roll jobbára hosszúéltű generációjának egyik méltatlanul feledett mérföldköve áll újra, egyetlen este erejéig színpadra. A The Faces eredeti s még élő tagjai közül Ronnie Wood és Kenney Jones is igent mondott a frontember Rod Stewart felkérésére, hogy a Prostate Cancer UK jótékonysági rendezvényén, a Hurtwood Park lovaspóló klubjában zenéljenek.

„Idén 40 éve annak, hogy a The Faces tagjainak útjai szétváltak. Épp itt az ideje, hogy egy kicsit újra a húrok közé csapjunk” – nyilatkozott Stewart a Billboardnak hozzátéve, az eredeti Facesben egyszerre volt jelen „az őrület és a zsenialitás szikrája”, melyet most megkísérelnek megidézni. A The Faces eredeti billentyűse Ian McLagan tavaly, míg basszusgitárosa, Ronnie Lane 1997-ben hunyt el.

https://www.youtube.com/watch?v=sEWdWHDhsZY

„Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy újra együtt zenélünk. Ian és Ronnie talán most még inkább hiányozni fog, de bizonyos, hogy koccintunk rájuk” – fogalmazott a koncert kapcsán a dobos, Jones. A Faces visszatérésére egyéb ként a zenekar a Rock And Roll Hall of Famebe való beiktatásakor, 2009-ben sort került volna, az ominózus fellépés azonban végül betegség miatt elmaradt. A visszatérő koncert tiszteletére a The Faces négy stúdióalbumából utónyomás készül, valamint augusztus 25-ével piacra kerül egy 1970-1975: You Can Make Me Dance, Sing Or Anything… – című box set is.

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33