A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Roger Moore nem kér a meleg, sem a női Bondból

2015. október 26., 9:03

A hetvenes és nyolcvanas évek során a vásznon hét ízben is a titkosügynök szmokingjában feszítő brit színész szerint hiába változnak az idők, egy meleg vagy egyenest női Bond karakter egyszerűen soha nem lehet hiteles.

rogermoore

„Hallom az embereket, amint arról beszélnek, itt az ideje egy női vagy egy meleg Bondnak. Csak azt felejtik el, hogy egy ilyen karakter soha nem lehet Bond, azon egyszerű oknál fogva, miszerint Ian Fleming nem ezt írta” – Roger Moore a Daily Mailnek fakadt ki az elkövetkezendő, haladó szelleműnek titulált James Bond filmek vízióinak kapcsán. „Ez nem arról szól, hogy valaki homofób, hogy valaki rasszista. Egész egyszerűen csak hűnek kell maradnunk ehhez a legendás karakterhez” – jelentette ki Moore, aki 1973 és 1985 közt összesen hét alkalommal alakította a tökéletes brit titkosügynök karakterét.

Moore korábban egyébként az alternatív, fekete James Bondként felmerült Idris Elbanak is nekiment, miszerint a fekete színész nem lenne „elég angol angol” a szerephez. „Bondot biztosan el tudná játszani egy walesi, skót vagy ír színész is, de valahol mélyen mind tisztában vagyunk vele: a hatás nem lenne ugyanaz.”

A legújabb, Daniel Craig főszereplésével fémjelzett James Bond-filmet, a Spectret október 26-án, hétfőn mutatják be a brit mozikban.

BUDAPEST TELI VAN FALUVAL – INDUL A RADNÓTI SZÍNHÁZ PODCAST-SOROZATA
nov. 20., 16:45