A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Roger Waters jövő tavasszal európai turnéra indul, de Budapestre sajnos nem jön

2022. szeptember 17., 11:08

A This Is Not A Drill Tour elnevezésű turnét még 2020-ban tervezte elindítani, de mint annyi minden más esetében, úgy itt is közbeszólt a Covid, így elhalasztották. Idén zajlott, pontosabban mégh zajlik, a vége felé jár az amerikai fele a turnénak, jövő március-áprilisban pedig az európai etap következik. A turné Budapestet ugyan nem érinti, de például Krakkóban vagy a turnét lezáró Prágában meg lehet majd nézni az idősödő mestert.

Roger Waters március 17-én kezdi meg a 2023-as európai turnéját Lisszabonban, majd Barcelona és Madrid következik. A spanyol fővárosban két koncertet is tart, és más városok is lesznek a turné során, ahol nem csak egy estén lép majd fel a Pink Floyd egykori frontembere. Milánóban négy koncertet ad, és Bolognában is kettőt. Krakkóban, Zürichben és a turné utolsó állomásán, Prágában pedig szintén csak egyet. A turné március 17-én indul, és május 24-én ér véget.

Waters elmondása szerint a This Is Not A Drill Tour vádirat a vállalati disztópia ellen, amiben mindannyian élünk és a túlélésért küzdünk, ezért a zenész cselekvésre szólít fel mindannyiunk élőhelye, a bolygónk védelme érdekében. A turné setlistjében egyaránt szerepelnek Pink Floyd-klasszikusok, mint ahogy Waters szólókorszakának dalai, meg új számok is.

A turné pontos dátumait itt lehet megnézni, sőt jegyet is lehet vásárolni az egyes helyszínekre.

Ilyen az aktív nyugdíjaskor – Új lemezt jelentett be Neil Young és a Crazy Horse
okt. 1., 11:58
59 éves korában meghalt Coolio
szept. 29., 7:55