A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Róisín Murphy: All My Dreams / Innocence +FRISSÍTÉS: videoklip a négyrészes kislemezsorozat első dalához

2018. május 8., 17:25

A hajdani Moloko-díva Róisín Murphy a 2014-es olasz EP-je (Mi Senti) és 2015/2016-os albumai (Hairless Toys, Take Her Up To Monto) után idén márciustól kezdte újra bővíteni diszkográfiáját a német DJ Koze társaságában jegyzett Illumination táncdallal, majd áprilisban a libanoni Mashrou’ Leila popzenekarral adott ki egy Salam című számot, most májusban pedig elindított egy havi rendszerességű négyrészes kislemezsorozatot Maurice Fulton amerikai house producerrel (akitől már 2015 végén kapott egy remixet House Of Glass című klipdalához).


A kilencvenes évek első fele óta aktív baltimore-i DJ-producer, aki az elmúlt negyedszázadban huszonvalahány álnév és projektnév alatt adott ki zenéket, mostanában Sheffieldben lakik és vezeti Bubble Tease Communications nevű kiadóját, így nem is olyan meglepő, hogy a Moloko-kalandot abban az észak-angol iparvárosban megélő ír énekesnővel is keresztezték egymást útjaik.

Ez most alapvetően a táncról szól” – mondja Róisin. „Olyan magamfajta táncolás, slampos és funky, kicsit fékevesztett. Bizonyos szempontból nagyon egyszerű. Maurice viszont az egész életét a tánczenékben töltötte, a tapasztalata és tudásának mélysége tagadhatatlan. Azt csináltam, amit mondott.”

A DJ-producerrel készült nyolc szám párosával, négy 12″ vinyl maxin jelenik meg májustól augusztusig, és az első két felvétel itt már hallható is: az All My Dreams fülledt törzsi funkos dal lihegős vokállal és lüke effektekkel, míg az Innocence egy tiszta house himnusz.

FRISSÍTÉS: az All My Dreams videoklipje, ismét az énekesnő rendezésében. . .

. . .és az Innocence című B-oldalas szám!

.
Maurice Fulton 2016 májusában egy még kiadatlan Róisín Murphy-mixet játszik egy detroiti klubban:

.
mutatóba itt van Maurice Fulton legutóbbi lemeze, a Syclops projektjével április végén kiadott I’ve Got My Eye On You album:

Read

The Smashing Pumpkins: In Ashes – animációs sorozat + újabb dalok az új Cyr album elé
Sze. 25., 18:26
Oneohtrix Point Never-album a Chairlift-énekesnő Caroline Polachek szereplésével
Sze. 25., 12:38
Marilyn Manson: Don’t Chase The Dead – videoklip Norman Reedus szereplésével
Sze. 25., 0:21
The Shins: The Great Divide – új klipdal James Mercer együttesétől
Sze. 24., 20:46